26/04/2019 26/04/2019 “Το Νέο Πάσχα δεν είναι κάτι, είναι Κάποιος, είναι ο ίδιος ο Χριστός” είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στην εορτή του Αναστάσεως του Κυρίου και κάνοντας παραλληλισμούς με το εβραϊκό Πάσχα. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε στον Μυστικό Δείπνο, τονίζοντας ότι με αυτόν, ο Κύριος σφράγισε ένα νέο συμβόλαιο με την ανθρωπότητα: θυσίασε τον...
26 Απριλίου, 2019 - 8:55

Πατρ. Δανιήλ: Η ταπεινή αγάπη ισχυρότερη από το μίσος

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: Η ταπεινή αγάπη ισχυρότερη από το μίσος

“Το Νέο Πάσχα δεν είναι κάτι, είναι Κάποιος, είναι ο ίδιος ο Χριστός” είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ αναφερόμενος στην εορτή του Αναστάσεως του Κυρίου και κάνοντας παραλληλισμούς με το εβραϊκό Πάσχα.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε στον Μυστικό Δείπνο, τονίζοντας ότι με αυτόν, ο Κύριος σφράγισε ένα νέο συμβόλαιο με την ανθρωπότητα: θυσίασε τον Εαυτό Του για πάρει στους ώμους του όλη την αμαρτία το κόσμου, αυτή την αμαρτία των Πρωτοπλάστων που παράκουσαν τον Θεό.

“Ο Χριστός ο Κύριος είναι εκείνος στον οποίο εκπληρώνεται, και ταυτόχρονα γίνεται η υπέρβαση του Εβραϊκού Πάσχα” τόνισε ο Πατριάρχης Δανιήλ.
Και προσθέτει: “Μυστικός Δείπνος είναι η ταπεινή και ελεήμων αγάπη, που είναι ισχυρότερη από την αμαρτία, ισχυρότερη από το μίσος και τη βία εκείνων που σταύρωσαν τον Χριστό, ισχυρότερη από κάθε κοσμική εξουσία. Η αγάπη Του είναι ισχυρή και ταπεινή την ίδια στιγμή.»

“Αυτή τη θυσιαστική αγάπη δίνει στους μαθητές Του, όταν μοιράζεται μαζί τους ο Χριστός τα μοιράζεται με το σώμα και το αίμα Του”, επεσήμανε ο Πατριάρχης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων