11/06/2019 11/06/2019 Για την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς και δη της Ορθόδοξης, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ανοίγοντας τις εργασίες συνεδρίου σχετικού με την αγιογραφία. Στο μήνυμά του ο Πατριάρχης είπε ότι “η πολιτιστική κληρονομιά της Ρουμανίας, ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουμε, είναι σε μεγάλο βαθμό θρησκευτική πολιτιστική κληρονομιά”. “Χτίζει γέφυρες μεταξύ...
11 Ιουνίου, 2019 - 8:46

Πατρ. Δανιήλ: Η θρησκευτική μας κληρονομιά χτίζει γέφυρες

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: Η θρησκευτική μας κληρονομιά χτίζει γέφυρες

Για την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς και δη της Ορθόδοξης, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ανοίγοντας τις εργασίες συνεδρίου σχετικού με την αγιογραφία.

Στο μήνυμά του ο Πατριάρχης είπε ότι “η πολιτιστική κληρονομιά της Ρουμανίας, ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουμε, είναι σε μεγάλο βαθμό θρησκευτική πολιτιστική κληρονομιά”.

“Χτίζει γέφυρες μεταξύ των γενεών στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, είναι μια ανεξάντλητη πηγή θρησκευτικής έμπνευσης και καλλιτεχνικής έλξης για τους προσκυνητές και τουρίστες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα, στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας”

Αναφερόμενος στον σκοπό του συνεδρίου ο Μακαριώτατος τόνισε ότι στοχεύει στην «πρόοδο και διατήρηση της θρησκευτικής κληρονομιάς».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων