06/04/2020 06/04/2020 “Καλούμαστε με την προσευχή, την ταπεινοφροσύνη και τη μετάνοια να μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας, να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας” τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Μιλώντας για τον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, που έζησε 47 χρόνια στην έρημο της Ιορδανίας, ο Πατριάρχης Ρουμανίας επεσήμανε ότι έχουμε και αυτή την περίοδο ένα κατάλληλο...
06 Απριλίου, 2020 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2020 - 8:55

Πατρ. Δανιήλ: Μετάνοια στην έρημο της πανδημίας

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: Μετάνοια στην έρημο της πανδημίας

“Καλούμαστε με την προσευχή, την ταπεινοφροσύνη και τη μετάνοια να μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας, να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας” τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Μιλώντας για τον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, που έζησε 47 χρόνια στην έρημο της Ιορδανίας, ο Πατριάρχης Ρουμανίας επεσήμανε ότι έχουμε και αυτή την περίοδο ένα κατάλληλο πλαίσιο για μετάνοια.
“Βλέπουμε ότι, δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη να εισέλθουμε στην έρημο, επειδή σχεδόν όλες οι πόλεις έχουν ερημώσει. Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν κυκλοφορούν, δεν υπάρχει πλέον κίνηση στους δρόμους. Οι άνθρωποι είναι απομονωμένοι στα σπίτια τους” τόνισε και πρόσθεσε:
Οι σημερινές έρημες ή σχεδόν έρημες πόλεις μοιάζουν με την έρημο στην οποία έζησε η Οσία Μαρία η Αιγυπτία. Οι σχεδόν άδειες εκκλησίες μας, μας παροτρύνουν στην ταπεινοφροσύνη και μετατρέπουν την απομόνωσή μας σε έργο χρήσιμο και πνευματικό. Ας μεταμορφώσουμε τη θλίψη της νόσου σε ελπίδα“, συνέστησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας: “Όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε μέσω της προσευχής, γεμίζοντας τις ψυχές μας με το φως της ταπεινής προσευχής και των καλών πράξεων και λόγων, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας».

Φωτογραφία : αρχείο Basilica.ro / Raluca Ene

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων