01/04/2019 01/04/2019 Στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή μίλησε χθες Κυριακή, ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ, αναφερόμενος στην ανάγκη να αφήσουμε τον εγωισμό και να στραφούμε προς τον συνάνθρωπο και στον Θεό. Κάλεσε τους πιστούς να εγκαταλείψουν τον εγωιστικό τρόπο ζωής και να ακολουθήσουν “τον Χριστό μέσω της πίστης και της αγάπης, μετασχηματίζοντας έτσι τον...
01 Απριλίου, 2019 - 8:06

Πατρ. Δανιήλ: Να αφήσουμε το Εγώ και να στραφούμε στο Εμείς

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: Να αφήσουμε το Εγώ και να στραφούμε στο Εμείς

Στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή μίλησε χθες Κυριακή, ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ, αναφερόμενος στην ανάγκη να αφήσουμε τον εγωισμό και να στραφούμε προς τον συνάνθρωπο και στον Θεό.

Κάλεσε τους πιστούς να εγκαταλείψουν τον εγωιστικό τρόπο ζωής και να ακολουθήσουν “τον Χριστό μέσω της πίστης και της αγάπης, μετασχηματίζοντας έτσι τον πόνο σε ελπίδα και νίκη”

«Ακούγοντας το λόγο του Θεού, λαμβάνοντας μέρος στις λειτουργίες, ακούγοντας τον πνευματικό λόγο και υπακούοντας στο Ευαγγέλιο, ακολουθούμε έναν δρόμο που θα μας οδηγήσει στο δέντρο της ζωής, κοντά στον Πατέρα μας” τόνισε.

Αναφερόμενος στο μήνυμα της Σταυροπροσκυνήσεως ο Πατριάρχης τόνισε ότι ο σταυρός “είναι το σύμβολο της σταύρωσης και της ανάστασης του Χριστού, των αγώνων των Χριστιανών που προσεύχονται, και νιώθουν τη χαρά της ανάστασης της ψυχής από το θάνατο που προκαλείται από την αμαρτία”

Ο Πατριάρχης τόνισε ότι «σε έναν κόσμο όπου τα πάντα κινούνται με βάση την επιβεβαίωση του εαυτού, τον ατομικισμό και τον εγωισμό είναι πολύ δύσκολο να μιλήσουμε για την αυταπάρνηση».

«Η αυταπάρνηση σημαίνει να αλλάξουμε το κέντρο της ζωής μας, να στρέψουμε την προσοχή μας από μια εγωιστική στάση απέναντί ​​μας σε μια στάση αγάπης προς τον Θεό και τους συνανθρώπους μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων