09/09/2019 09/09/2019 “Η πνευματική καλλιέργεια είναι ο μεγαλύτερος πλούτος του ανθρώπου, ένας θησαυρός που κανείς δεν μπορεί να του τον πάρει”. Αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ σε μαθητές, κατά την τελευταία ημέρα των διακοπών πριν από την έναρξη των σχολείων. “Αυτό που συγκεντρώνουμε στην ψυχή μας μέσω της προσευχής, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και των...
09 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:17

Πατρ. Δανιήλ: Να δημιουργούμε φωτισμένα παιδιά

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: Να δημιουργούμε φωτισμένα παιδιά

“Η πνευματική καλλιέργεια είναι ο μεγαλύτερος πλούτος του ανθρώπου, ένας θησαυρός που κανείς δεν μπορεί να του τον πάρει”. Αυτό δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ σε μαθητές, κατά την τελευταία ημέρα των διακοπών πριν από την έναρξη των σχολείων.

“Αυτό που συγκεντρώνουμε στην ψυχή μας μέσω της προσευχής, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και των καλών πράξεων παραμένει για πάντα μέσα μας”, δήλωσε ο Πατριάρχης της Ρουμανίας και πρόσθεσε:
“Πρέπει να φροντίσουμε όχι μόνο να προσφέρουμε υλικά πράγματα στα παιδιά. Και αυτά είναι απαραίτητα. Αλλά ας δημιουργήσουμε μια ευγενική ψυχή, μια φωτισμένη ψυχή, μια καρδιά γεμάτη ελεήμονα αγάπη για τους ανθρώπους και γεμάτη ευγνωμοσύνη προς τον Θεό».

Παράλληλα, ο Πατριάρχης συνεχάρη τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι η εκπαίδευση των παιδιών είναι ένα μεγάλο ιεραποστολικό έργο:

“Είναι ένα ιερό έργο που συχνά ανταμείβεται λιγότερο σε αυτόν τον κόσμο, αλλά ευλογημένο και ανταμείβεται από τον Θεό στην αιώνια ζωή”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων