06/07/2020 06/07/2020 Στη μεγάλη σημασία που έχει να προσευχόμαστε για τους αρρώστους, αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι αυτό είναι το “πρώτο καλό” και ακολουθεί η βοήθεια μέσω επισκέψεων, η υλική στήριξη ή η παροχή τροφής «Το ευαγγέλιο μάς μιλά για τη σημασία της προσευχής για τους άλλους, όχι μόνο για τον εαυτό μας. Σε...
06 Ιουλίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 8:00

Πατρ. Δανιήλ: “Να προσευχόμαστε για τους αρρώστους”

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: “Να προσευχόμαστε για τους αρρώστους”

Στη μεγάλη σημασία που έχει να προσευχόμαστε για τους αρρώστους, αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι αυτό είναι το “πρώτο καλό” και ακολουθεί η βοήθεια μέσω επισκέψεων, η υλική στήριξη ή η παροχή τροφής

«Το ευαγγέλιο μάς μιλά για τη σημασία της προσευχής για τους άλλους, όχι μόνο για τον εαυτό μας. Σε γενικές γραμμές, έχουμε την τάση να προσευχόμαστε για τους εαυτούς μας και τους πλησίον μας: μέλη της οικογένειας, συγγενείς. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να προσευχόμαστε ειδικά για τους άρρωστους” υπογράμμισε , προσθέτοντας ότι Εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό όσων νοσούν από την αρχή της ιστορίας της.
Ο Μακαριώτατος κάλεσε επίσης το ποίμνιό του, να επισκέπτεται όσους υποφέρουν, επειδή πολλοί αυτούς εκτός από την ασθένειά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και την μοναξιά.
«Ας επισκεφτούμε τους άρρωστους ακόμα κι αν δεν μπορούμε να τους θεραπεύσουμε. Η παρουσία μας τους ενθαρρύνει, γιατί η μοναξιά τονίζει τον πόνο της νόσου», δήλωσε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων