06/09/2019 06/09/2019 “Οι νέοι είναι ευλογία και χαρά για τους ανθρώπους”. Με αυτά τα λόγια, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ξεκίνησε την ομιλία του στη Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων που διοργανώνεται φέτος από την Αρχιεπισκοπή της Κραϊόβα. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας αναφέρθηκε στην ομορφιά της νεολαίας, αλλά και στην μεγάλη αγάπη του Ιησού προς τα...
06 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2019 - 8:42

Πατρ. Δανιήλ: Οι νέοι ευλογούνται από τον Θεό

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: Οι νέοι ευλογούνται από τον Θεό

“Οι νέοι είναι ευλογία και χαρά για τους ανθρώπους”. Με αυτά τα λόγια, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ ξεκίνησε την ομιλία του στη Διεθνή Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων που διοργανώνεται φέτος από την Αρχιεπισκοπή της Κραϊόβα.
Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας αναφέρθηκε στην ομορφιά της νεολαίας, αλλά και στην μεγάλη αγάπη του Ιησού προς τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους,

“Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, οι νέοι θα πρέπει να αισθάνονται την αγάπη του Θεού και της Εκκλησίας γι ‘αυτούς.
Έτσι, η Εκκλησία καλείται πάντοτε να ανανεώνεται και μέσα από τις νέες γενιές των νέων ανθρώπων” ανέφερε και πρόσθεσε:

” Η ανανέωση της Εκκλησίας επιτυγχάνεται επίσης μέσω της καλλιέργειας των τριών χριστιανικών αρετών στους νέους: πίστη, ελπίδα και αγάπη”
“Η πίστη δεν μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς ελπίδα και χωρίς αγάπη. Ο Χριστιανός πιστεύει, ελπίζει και αγαπά την ίδια στιγμή”

“Η εκκλησία καλεί τους νέους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ανανέωση της πνευματικής ζωής, να υπερασπιστούν την αθωότητα, να καλλιεργήσουν την ειλικρίνεια, το θάρρος, τη δημιουργικότητα, την αγάπη, την αλήθεια και όλες τις αξίες αυτής της εποχής που είναι ευλογημένες από τον Θεό για το καλό της κοινωνίας”.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέρθηκε τέλος στην συμμετοχή των νέων στις ιερές ακολουθίες, τις κατασκηνώσεις και τα εκκλησιαστικά προγράμματα, αλλά και το εθελοντικό και ιεραποστολικό έργο της εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων