17/06/2019 17/06/2019 “Μόνο μέσα από το Άγιο Πνεύμα μπορούν διαφορετικοί άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικά έθνη να επικοινωνήσουν και να συνυπάρξουν στην ίδια κοινωνία” τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του με αφορά την εορτασμό του Αγίου Πνεύματος. Μίλησε για το νόημα της μεγάλης αυτής ημέρας για την Ορθοδοξία και κάλεσε τους πιστούς να ανοίξουν...
17 Ιουνίου, 2019 - 8:27

Πατρ. Δανιήλ: Το Άγιο Πνεύμα είναι η Φωτιά της Κάθαρσης

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: Το Άγιο Πνεύμα είναι η Φωτιά της Κάθαρσης

“Μόνο μέσα από το Άγιο Πνεύμα μπορούν διαφορετικοί άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικά έθνη να επικοινωνήσουν και να συνυπάρξουν στην ίδια κοινωνία” τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του με αφορά την εορτασμό του Αγίου Πνεύματος.

Μίλησε για το νόημα της μεγάλης αυτής ημέρας για την Ορθοδοξία και κάλεσε τους πιστούς να ανοίξουν την καρδιά τους προς τον Θεό ώστε να λάβουν τις ευλογίες του Αγίου Πνεύματος
«Το Άγιο Πνεύμα έρχεται από τον Πατέρα στον κόσμο ως υπόσχεση της αιώνιας ζωής».

Αναφερόμενος στο Μυστήριο του Βαπτίσματος, ο Μακαριώτατος είπε ότι το Άγιο Πνεύμα λειτουργεί ως «φωτιά κάθαρσης” ενώ το “νερό καθαρίζει και συγχωρεί την αμαρτία”

“Το Άγιο Πνεύμα λειτουργεί ως μια φωτιά που φωτίζει το μυαλό των ανθρώπων ώστε να κατανοήσουν τις Γραφές και το θέλημα του Θεού στη ζωή τους” υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων