10/05/2019 10/05/2019 Την έκθεση αγιογραφίας με τίτλο “Ανάστασις” που πραγματοποιείται στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι, επισκέθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εικόνες, προσθέτοντας ότι απηχούν το νόημα της Ανάστασης του Κυρίου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο “κλειδί για την ερμηνεία των εικόνων”. “Οι εικόνες στην Εκκλησία είναι μια οπτική ομολογία της πίστης,...
10 Μαΐου, 2019 - 8:18
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2019 - 8:19

Πατρ. Δανιήλ: Το κλειδί για την ερμηνεία των εικόνων

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: Το κλειδί για την ερμηνεία των εικόνων

Την έκθεση αγιογραφίας με τίτλο “Ανάστασις” που πραγματοποιείται στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βουκουρέστι, επισκέθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ.
Ο Μακαριώτατος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εικόνες, προσθέτοντας ότι απηχούν το νόημα της Ανάστασης του Κυρίου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο “κλειδί για την ερμηνεία των εικόνων”.

“Οι εικόνες στην Εκκλησία είναι μια οπτική ομολογία της πίστης, ενώ το Σύμβολο της Πίστεως είναι λεκτική ομολογία”.

“Όταν ο πιστός βλέπει την εικόνα αισθάνεται την παρουσία του Ιησού. Η εικόνα μας καλεί να συναντήσουμε τον Χριστό στην προσευχή” πρόσθεσε και υπογράμμισε: “Το Φως του Σωτήρος δεν προέρχεται από τον ήλιο αλλά εκ των έσω. Γι ‘αυτό τα πρόσωπα των Αγίων στη βυζαντινή εικονογραφία φωτίζονται από μέσα. Είναι το φως της ψυχής που διεισδύει κρυφά και στο σώμα”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων