01/10/2020 01/10/2020 “Ζούμε μόνιμα στο έλεος του Θεού και αισθανόμαστε την ευλογία Του” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή τη 13η επέτειο στον Πατριαρχικό Θρόνο. Ο Μακαριώτατος ομολόγησε ότι κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου ένιωσε «την ευλογία του Θεού», ειδικά μέσω της «εργασίας στην κοινωνία»: “Αυτό που κάναμε μαζί με τα μέλη της...
01 Οκτωβρίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2020 - 8:27

Πατρ. Ρουμανίας: Έχω νιώσει την ευλογία του Θεού

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: Έχω νιώσει την ευλογία του Θεού

“Ζούμε μόνιμα στο έλεος του Θεού και αισθανόμαστε την ευλογία Του” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή τη 13η επέτειο στον Πατριαρχικό Θρόνο.
Ο Μακαριώτατος ομολόγησε ότι κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου ένιωσε «την ευλογία του Θεού», ειδικά μέσω της «εργασίας στην κοινωνία»: “Αυτό που κάναμε μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, με τη βοήθεια των κληρικών και των πιστών, αλλά με την κεντρική και τοπική εξουσία έγινε για το καλό του ρουμανικού λαού”.

«Αυτά τα χρόνια υπηρεσίας μας έχουν δείξει ότι όταν υπακούμε ο ένας στον άλλο και υπακούμε μαζί στον Χριστό , το αποτέλεσμα αυτής της ταπεινής υπακοής μετατρέπεται σε ορατά και διαρκή έργα. Επομένως, διαπιστώσαμε ότι το έργο της Συνόδου ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη ευλογία από τον Θεό “, υπογράμμισε.
Στην ομιλία του που έγινε την Τετάρτη στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό, μετά την Θεία Λειτουργία ο Πατριάρχης παρουσίασε τα αποτελέσματα της ποιμαντικής, ιεραποστολικής και κοινωνικής δραστηριότητας της Εκκλησίας, αλλά και τις δράσεις που οργανώθηκαν τα τελευταία χρόνια για τους Ρουμάνους του εξωτερικού.
«Εκείνοι που είναι ζουν μακριά από εμάς πρέπει να αισθάνονται περισσότερη γονική και αδελφική αγάπη από τη μητέρα Εκκλησία», δήλωσε ο Πατριάρχης
Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πανδημία και διευκρίνισε ότι μπορούμε να μάθουμε από αυτήν την εμπειρία.
“Υπήρξε η ανάγκη για μια νέα ποιμαντική φροντίδα: Αν δηλαδη μέχρι σήμερα, οι πιστοί ήταν εκείνοι που πήγαιναν στην εκκλησία για να συναντηθούν με τους Ιερείς, τώρα οι Ιερείς πήγαν στα σπίτια των πιστών. Τους έφεραν το ιερό Πάσχα, το φως της Ανάστασης και την ανθρωπιστική βοήθεια” υπογράμμισε και πρόσθεσε:
“Αυτή η απόπειρα έκανε τους ιερείς να εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο την παρουσία των πιστών στην εκκλησία”
“Μέσω αυτής της εμπειρίας, διαπιστώνουμε ότι η χαρά έρχεται συχνά μέσω του Σταυρού” είπε και κατέληξε στο συμπέρασμα: «Μόνο με κοινή ειλικρινή εργασία, με πίστη, συνοδευόμενη από ταπεινή γενναιοδωρία, πνευματική και υλική, μπορούμε να αισθανθούμε την ευλογία του Θεού και τη χαρά της εργασίας με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων