08/09/2019 08/09/2019 Με τους μετέχοντες στο ετήσιο φόρουμ των Ρουμάνων της Διασποράς συναντήθηκε χθες στον Πατριαρχικό οίκο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος τόνισε την ανησυχία της Εκκλησίας στο φαινόμενο της μετανάστευσης, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η οικονομική κρίση μαστίζει και την ρουμανική κοινωνία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο των ενοριών στις ρουμανικές κοινότητες...
08 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2019 - 12:02

Πατρ. Ρουμανίας: “Η Εκκλησία ανησυχεί για την μετανάστευση”

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: “Η Εκκλησία ανησυχεί για την μετανάστευση”

Με τους μετέχοντες στο ετήσιο φόρουμ των Ρουμάνων της Διασποράς συναντήθηκε χθες στον Πατριαρχικό οίκο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος τόνισε την ανησυχία της Εκκλησίας στο φαινόμενο της μετανάστευσης, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η οικονομική κρίση μαστίζει και την ρουμανική κοινωνία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο των ενοριών στις ρουμανικές κοινότητες της Διασποράς τονίζοντας πως: “η Εκκλησία βοηθάει την τόνωση του εθνικού αισθήματος των Ρουμάνων του εξωτερικού, τόσο με την οργάνωση της εκπαίδευσης που συμβάλει στη διατήρηση της γλώσσας όσο και με την διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων”.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ έδωσε ως ευλογία στους επισκέπτες βιβλία και CD.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων