10/06/2019 10/06/2019 Στους Αγίους Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και στη συμβολή τους στο δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αναφέρθηκε κατά το χθεσινό του κήρυγμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. “Οι Πατέρες με το παράδειγμα τους μας δίδαξαν πως όλα μέσα στην Εκκλησία επιλύονται με συζήτηση και με συνοδικό πνεύμα. Η αληθινή πίστη είναι πρώτα η ομολογία της θεότητας...
10 Ιουνίου, 2019 - 16:37
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2019 - 17:00

“Η συμβολή των Πατέρων υπήρξε μεγάλη για την Ορθοδοξία”

Διαδώστε:
“Η συμβολή των Πατέρων υπήρξε μεγάλη για την Ορθοδοξία”

Στους Αγίους Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και στη συμβολή τους στο δόγμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αναφέρθηκε κατά το χθεσινό του κήρυγμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

“Οι Πατέρες με το παράδειγμα τους μας δίδαξαν πως όλα μέσα στην Εκκλησία επιλύονται με συζήτηση και με συνοδικό πνεύμα. Η αληθινή πίστη είναι πρώτα η ομολογία της θεότητας του Ιησού Χριστού, δηλαδή ότι ο Κύριος μας δεν είναι μόνο άνθρωπος αλλά και Θεός. Είναι ο προαιώνιος Υιός και Λόγος του Θεού” ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε λέγοντας “Η Αγίας Γραφή και η Παράδοση της Εκκλησίας βρίσκονται σε κοινωνία με ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο και η συμβολή των 318 Πατέρων της Νικαίας υπήρξε σπουδαία για να συντελεστεί αυτό”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων