02/09/2019 02/09/2019 Με Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, εορτάστηκε χθες η Αρχή της Ινδίκτου στο Βουκουρέστι. Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σιναΐας κ. Ιερώνυμος με τη συμμετοχή κληρικών και διακόνων. “Η δύναμη του να μην αντιδράμε στο μίσος είναι θεϊκή εντολή. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με...
02 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:54

Πατρ. Ρουμανίας: “Με απάθεια να αντιμετωπίζουμε το μίσος”

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: “Με απάθεια να αντιμετωπίζουμε το μίσος”

Με Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, εορτάστηκε χθες η Αρχή της Ινδίκτου στο Βουκουρέστι.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σιναΐας κ. Ιερώνυμος με τη συμμετοχή κληρικών και διακόνων.

“Η δύναμη του να μην αντιδράμε στο μίσος είναι θεϊκή εντολή. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με απάθεια” τόνισε στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

“Το ευαγγέλιο μας δείχνει ότι ο Θεός είναι καλός, αλλά και δίκαιος. Είναι ειλικρινής και συγχωρεί όταν του ζητείται. Όλη μας έχουμε ζητήσει τη συγχώρεση του Θεού καθώς έχουμε βρεθεί ως άνθρωποι σε δύσκολες στιγμές” ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ευχόμενος για το νέο εκκλησιαστικό έτος τόνισε πως θα πρέπει να είναι ένα έτος προσευχής και πνευματικής ανάτασης για όλους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων