27/07/2020 27/07/2020 Στη θεραπεία των δυο τυφλών της χθεσινής ευαγγελικής περικοπής, αλλά και στη σημασία που έχει η πίστη για τους ιατρούς που βρίσκονται κοντά στους ασθενείς αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. “Το σημερινό ευαγγέλιο είναι ένα ευαγγέλιο θεραπείας, απελευθέρωσης από τα δεινά και την δουλεία των κακών πνευμάτων. Μας δείχνει τον...
27 Ιουλίου, 2020 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2020 - 8:22

Πατρ. Ρουμανίας: “Ο ιατρός είναι υπηρέτης του Θεού”

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: “Ο ιατρός είναι υπηρέτης του Θεού”

Στη θεραπεία των δυο τυφλών της χθεσινής ευαγγελικής περικοπής, αλλά και στη σημασία που έχει η πίστη για τους ιατρούς που βρίσκονται κοντά στους ασθενείς αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

“Το σημερινό ευαγγέλιο είναι ένα ευαγγέλιο θεραπείας, απελευθέρωσης από τα δεινά και την δουλεία των κακών πνευμάτων. Μας δείχνει τον Σωτήρα Ιησού Χριστό ως τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας”, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος και συνέχισε “χρειαζόμαστε γιατρούς που να έχουν ιερή κλίση, και αυτό επειδή ο γιατρός είναι υπηρέτης της υγείας, ο γιατρός είναι υπηρέτης του Θεού, επειδή λέγεται μεταξύ των ανθρώπων ότι ο γιατρός αντιμετωπίζει, αλλά ο Θεός θεραπεύει. Έτσι, ο πιστός γιατρός γνωρίζει επίσης τα όριά του. Πολλοί πιστοί γιατροί μάλιστα αναγνώρισαν τη σημασία της πίστης μέσα από τους ασθενείς τους”.

Ενθρονίστηκε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σουτσεάβα

Πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Σουτσεάβας και Ραούντιου, στη Σουτσεάβα, η Ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου κ. Καλλινίκου, ο οποίος εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στις 21 Ιουλίου στη χηρεύουσα θέση της Αρχιεπισκοπής.

Στην τελετή της Ενθρονίσεως προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης, με τη συμμετοχή και άλλων Ιεραρχών του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος γεννήθηκε στο Ιάσιο στις 18 Νοεμβρίου 1957. Το 1984 εκάρη μοναχός ενώ το 1986 έλαβε τους δυο πρώτους βαθμούς της Ιερωσύνης. Με απόφαση του τότε Αρχιεπισκόπου Ιασίου και νυν Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ το 1990 έγινε ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής της Πούτνας.

Στις 25 Ιανουαρίου 1991 εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Ιασίου, υπό τον τίτλο της Επισκοπής Μποτοσανίου και χειροτονήθηκε στις 25 Μαρτίου του ιδίου έτους στον Καθεδρικό Ναό του Ιασίου.

Φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων