15/04/2019 15/04/2019 Για τη σπουδαιότητα της ταπεινότητας και τον μεγάλο πειρασμό της σύγχρονης κοινωνίας, την επιθυμία των ανθρώπων να επικρατήσουν, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Μάλιστα, έδωσε κάποιες συμβουλές για να μην πέσει στην παγίδα της κοσμικής δόξας και της επιθυμίας να κυβερνήσει. Η τιμή δόθηκε στους ταπεινούς. Εξήγησε ότι η ταπεινοφροσύνη είναι καθοριστική ώστε να...
15 Απριλίου, 2019 - 8:17
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2019 - 10:10

Πατρ. Ρουμανίας: Ο πειρασμός της εξουσίας

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: Ο πειρασμός της εξουσίας

Για τη σπουδαιότητα της ταπεινότητας και τον μεγάλο πειρασμό της σύγχρονης κοινωνίας, την επιθυμία των ανθρώπων να επικρατήσουν, μίλησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.
Μάλιστα, έδωσε κάποιες συμβουλές για να μην πέσει στην παγίδα της κοσμικής δόξας και της επιθυμίας να κυβερνήσει.

Η τιμή δόθηκε στους ταπεινούς.

Εξήγησε ότι η ταπεινοφροσύνη είναι καθοριστική ώστε να λάβει κανείς τη χάρη του Θεού, προσθέτοντας ότι υπερηφάνεια μας απομακρύνει από αυτή την χάρη.
«Η χάρις δεν δίνεται σε φιλόδοξους. Δίνεται σε εκείνους που είναι ταπεινοί, όχι υπερήφανοι. Όταν ένας άνθρωπος θεωρεί ότι δικαιούται να λάβει δόξα και τιμές από τους ανθρώπους, δεν θα λάβει από τον Επουράνιο Πατέρα» είπε και πρόσθεσε: «Βλέπουμε ότι ο Ιησούς Χριστός ανατρέπει τη λογική της εξουσίας αντικαθιστώντας το με τη λογική της ταπεινότητας και της προσφοράς»

«Ο Ιησούς Χριστός μας δείχνει ότι η πραγματική δόξα δεν προέρχεται από την φιλοδοξία, από την επιθυμία για την κοσμική εξουσία, αλλά από την ταπεινή αγάπη και προσφορά» τόνισε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων