28/12/2020 28/12/2020 “Η φυγή προς τον Αίγυπτο του Σωτήρα Ιησού Χριστού μετατρέπει τα δεινά σε νίκη. Τα δεινά της εξορίας μετατρέπονται σε ευλογία” τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα από το παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή που διαβάζεται την Κυριακή μετά την Γέννηση του Χριστού ο Μακαριώτατος...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 9:22

Πατρ. Ρουμανίας: “Ο Χριστός μετατρέπει την εξορία σε ευλογία”

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: “Ο Χριστός μετατρέπει την εξορία σε ευλογία”

“Η φυγή προς τον Αίγυπτο του Σωτήρα Ιησού Χριστού μετατρέπει τα δεινά σε νίκη. Τα δεινά της εξορίας μετατρέπονται σε ευλογία” τόνισε στο χθεσινό του κήρυγμα από το παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή που διαβάζεται την Κυριακή μετά την Γέννηση του Χριστού ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στους συμβολισμούς που νοηματοδοτούν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την Εναθρώπηση του Κυρίου.

“Η υποδοχή του Παιδιού αγιάζει το βασίλειο της δουλείας που ήταν η Αίγυπτος στην οποία κυριαρχούσε η ειδωλολατρία”, ανέφερε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημασία που έχει η χώρα της Αιγύπτου για τον Ορθόδοξο μοναχισμό ο οποίος όπως υπογράμμισε με “την αδιάλειπτη προσευχή, τις νηστείες και την έντονη ασκητικότατα, ανανέωσε την πνευματική ζωή με στόχο την ειρήνευση της ψυχής”.

Φωτογραφία: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων