26/06/2019 26/06/2019 Την ακολουθία του Αγιασμού στις νέες διοικητικές εγκαταστάσεις της Θεολογικής Σχολής του Βουκουρεστίου τέλεσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Το παρόν στην ακολουθία και στη μικρή εκδήλωση που ακολούθησε έδωσαν οι Καθηγητές και οι φοιτητές της Σχολής. Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι...
26 Ιουνίου, 2019 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2019 - 8:30

Πατρ. Ρουμανίας: “Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν σπουδαίο έργο”

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: “Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν σπουδαίο έργο”

Την ακολουθία του Αγιασμού στις νέες διοικητικές εγκαταστάσεις της Θεολογικής Σχολής του Βουκουρεστίου τέλεσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Το παρόν στην ακολουθία και στη μικρή εκδήλωση που ακολούθησε έδωσαν οι Καθηγητές και οι φοιτητές της Σχολής.

Κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, αλλά παράλληλα για την μεγάλη ευθύνη την οποία έχουν, καθώς μεταφέρουν τις γνώσεις τους στη πράξη.

“Το ίδρυμα μας πρέπει να έχει πάντα συνείδηση αξιοπρέπειας και συνέχεια της αποστολής του. Η ιστορία και η ευθύνη η οποία φέρει ενώπιον του ρουμανικού λαού είναι μεγάλη, καθώς από εδώ έχουν περάσει καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι” τόνισε ο Μακαριώτατος.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου του 1881, αλλά η νομική της αναγνώριση πραγματοποιήθηκε το 1890. Το 1948 η Σχολή άλλαξε χαρακτήρα κατόπιν τον πολιτικών εξελίξεων στη χώρα, ενώ το 1991 – 1992 επανήλθε στην αρχική μορφή λειτουργίας της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων