10/06/2019 10/06/2019 Έναν συσχετισμό μεταξύ της αγιογραφία στην Εκκλησία και της θείας εικόνας του ανθρώπου, επεχείρησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία την 7η Κυριακή μετά το Πάσχα. «Όπως όμορφη αγιογραφία μπορεί να καλυφθεί από τη σκόνη και τον καπνό, έτσι κι η ιερή εικόνα του ανθρώπου μαυρίζει από τις αμαρτίες”...
10 Ιουνίου, 2019 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2019 - 9:02

Πατρ. Ρουμανίας: Πώς καθαρίζουμε την εικόνα μας

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: Πώς καθαρίζουμε την εικόνα μας

Έναν συσχετισμό μεταξύ της αγιογραφία στην Εκκλησία και της θείας εικόνας του ανθρώπου, επεχείρησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία την 7η Κυριακή μετά το Πάσχα.

«Όπως όμορφη αγιογραφία μπορεί να καλυφθεί από τη σκόνη και τον καπνό, έτσι κι η ιερή εικόνα του ανθρώπου μαυρίζει από τις αμαρτίες” τόνισε και πρόσθεσε: “«Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ομολογεί κανείς με δάκρυα μετανοίας για να καθαρίζει την εικόνα του”.

“Η αληθινή πίστη είναι πρώτα η ομολογία της θεότητας του Ιησού Χριστού, δηλαδή, ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είναι μόνο ο γιος του ξυλουργού της Ναζαρέτ. Είναι ο αιώνιος γιος του Θεού. Κατέβηκε και ενσαρκώθηκε από το Άγιο Πνεύμα και την Παναγία και έγινε άνθρωπος” υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων