30/05/2020 30/05/2020 Στο θεμελιώδη ρόλο της οικογένειας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναφέρθηκε στο μήνυμα του, με αφορμή την ημέρα της οικογένειας που θα εορταστεί στη Ρουμανία στις 7 Ιουνίου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε την οικογένεια ως “ένα φυσικό περιβάλλον για την ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών για τη ζωή”. “Κατά τη...
30 Μαΐου, 2020 - 10:09
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 11:11

Πατρ. Δανιήλ: Σημαντικός ο ρόλος της οικογένειας στην πανδημία

Διαδώστε:
Πατρ. Δανιήλ: Σημαντικός ο ρόλος της οικογένειας στην πανδημία

Στο θεμελιώδη ρόλο της οικογένειας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναφέρθηκε στο μήνυμα του, με αφορμή την ημέρα της οικογένειας που θα εορταστεί στη Ρουμανία στις 7 Ιουνίου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Ο Μακαριώτατος χαρακτήρισε την οικογένεια ως “ένα φυσικό περιβάλλον για την ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών για τη ζωή”.

“Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εκτιμήθηκε πολύ ο χρόνος που αφιέρωσαν οι γονείς στα παιδιά τους, καθώς και η προσπάθεια να τους βοηθήσουν να εκπληρώσουν τις διάφορες διαδικτυακές σχολικές εργασίες”, σημείωσε.

Επίσης, εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας των παιδιών «διαμορφώνονται όχι μόνο με λόγια και συμβουλές, αλλά και από τη ζωή και το παράδειγμα των γονέων», για τους οποίους «οι γονείς καλούνται να ζήσουν την αληθινή πίστη μέσω προσευχής και καλών έργων. Να καλλιεργήσουμε την αγάπη και τη γενναιοδωρία στην οικογένεια, και να έχουμε ως πρότυπο την εικόνα της Αγίας Τριάδας, ώστε η οικογένεια να είναι πάντα πηγή αγάπης και χαράς για τα παιδιά».

Το 2020 ανακηρύχθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας ως έτος αφιερωμένο στην οικογένεια. “Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, θέλαμε να τονίσουμε τη σημασία της χριστιανικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη κοινωνία”, καταλήγει ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων