01/01/2020 01/01/2020 Δέηση για την έλευση του νέου έτους εψάλει στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι παρουσία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.  Μετά την ανάγνωση των ειδικών ευχών για το νέο έτος, σύμφωνα με την τυπική διάταξη της Εκκλησίας της Ρουμανίας, ακολούθησε η ομιλία του του Μακαριωτάτου η οποία επικεντρώθηκε στη βίωση του χριστιανικού τρόπου ζωής μέσα...
01 Ιανουαρίου, 2020 - 9:17

Πατρ. Ρουμανίας: “Το νέο έτος είναι ένα δώρο Θεού”

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: “Το νέο έτος είναι ένα δώρο Θεού”

Δέηση για την έλευση του νέου έτους εψάλει στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι παρουσία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Μετά την ανάγνωση των ειδικών ευχών για το νέο έτος, σύμφωνα με την τυπική διάταξη της Εκκλησίας της Ρουμανίας, ακολούθησε η ομιλία του του Μακαριωτάτου η οποία επικεντρώθηκε στη βίωση του χριστιανικού τρόπου ζωής μέσα από τα μυστήρια και τις ακολουθίες της Εκκλησίας.

“Το νέο έτος που εισήλθαμε δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμη δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο. Ένα δώρο το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα της σωτηρίας μας. Και πως επιτυγχάνεται αυτό; Μέσα από τη λειτουργική ζωή, τη προσευχή και την προσφορά στον Κύριο Ιησού Χριστό. Το καλύτερο μέρος για να ολοκληρώσεις και να αρχίσεις κάτι στη ζωή σου είναι η  Εκκλησία του Χριστού.  Πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο χρόνος είναι κάτι πολύτιμο και πρέπει να τον αξιοποιήσουμε μέσα στην Εκκλησία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορά έκανε και στο περασμένο έτος, το οποίο όπως τόνισε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας αφιέρωσε στη ρουμανική ύπαιθρο. “Το 2020, όπως έχουμε προαναγγείλει, θα εστιάσουμε στο ρόλο της οικογένειας και στη σχέση μεταξύ των παιδιών και των γονέων”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων