11/04/2019 11/04/2019 “Υπομονή, υπομονή, υπομονή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αρετή” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ με αφορμή τη συμπλήρωση 107 ετών από την γέννηση του Γέροντας Κλεόπα Ηλίε. Σε ομιλία του στο Πατριαρχικό Μέγαρο ενώπιον κληρικών της Ρουμανικής Εκκλησίας τόνσε ότι ειδικά σήμερα οι άνθρωποι δεν είναι πλέον υπομονετικοί. “Οι άνθρωποι έρχονται στον εξομολόγο για να...
11 Απριλίου, 2019 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2019 - 12:36

Πατρ. Ρουμανίας: Υπομονή, η μεγαλύτερη αρετή

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: Υπομονή, η μεγαλύτερη αρετή

“Υπομονή, υπομονή, υπομονή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αρετή” δήλωσε ο Πατριάρχης Ρουμανίας, κ.κ. Δανιήλ με αφορμή τη συμπλήρωση 107 ετών από την γέννηση του Γέροντας Κλεόπα Ηλίε.

Σε ομιλία του στο Πατριαρχικό Μέγαρο ενώπιον κληρικών της Ρουμανικής Εκκλησίας τόνσε ότι ειδικά σήμερα οι άνθρωποι δεν είναι πλέον υπομονετικοί.

“Οι άνθρωποι έρχονται στον εξομολόγο για να ακουστούν. Αλλά, δεν έχουν όλοι την ίδια “πνευματική ηλικία”. Ο εξομολόγος πρέπει να τους αντιμετωπίζει ως ξεχωριστές προσωπικότητες, να ακούει προσεκτικά και να μην κρίνει με επιπολαιότητα”.

 

 

“Στην εξομολόγηση κάποιοι δεν περιμένουν να τους δοθούν θαυματουργικές λύσεις. Αλλά τους ενθαρρύνει και μόνο το γεγονός ότι, κάποιος ακούει για τις δοκιμασίες και τα δεινά που αντιμετωπίζουν. Κι αυτό τους βοηθά να συνεχίσουν τον πνευματικό αγώνα” τόνισε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας και πρόσθεσε: “Είναι ευκολότερο να χτιστεί ένας καθεδρικός ναός παρά να σχηματιστεί πνευματικά ένας καλός Χριστιανός”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων