19/04/2023 19/04/2023 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ έστειλε μήνυμα τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου με αφορμή την 25η επέτειο λειτουργίας του Radio Trinitas, του ραδιοφωνικού σταθμού της Πατριαρχείου Ρουμανίας που εκπέμπει σε όλη την επικράτεια. «Το TRINITAS είναι ένα ραδιόφωνο του διαλόγου της Εκκλησίας με την κοινωνία, καθώς εκφράζει την ελευθερία της Εκκλησίας να απευθύνεται σε...
19 Απριλίου, 2023 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2023 - 10:42

Πατριαρχείο Ρουμανίας: 25 χρόνια Radio Trinitas  

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Ρουμανίας: 25 χρόνια Radio Trinitas  

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ έστειλε μήνυμα τη Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου με αφορμή την 25η επέτειο λειτουργίας του Radio Trinitas, του ραδιοφωνικού σταθμού της Πατριαρχείου Ρουμανίας που εκπέμπει σε όλη την επικράτεια.

«Το TRINITAS είναι ένα ραδιόφωνο του διαλόγου της Εκκλησίας με την κοινωνία, καθώς εκφράζει την ελευθερία της Εκκλησίας να απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, να διακηρύττει την Αλήθεια», λέει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Radio TRINITAS – ένα ραδιόφωνο για την ψυχή εδώ και 25 χρόνια

17 Απριλίου 1998 – είναι η ημέρα που, πριν από 25 χρόνια, άρχισε να εκπέμπει ο πρώτος ορθόδοξος ραδιοφωνικός σταθμός στη Ρουμανία. Η πρώτη συχνότητα του TRINITAS Radio ήταν 97,2 MHz, στο Ιάσιο, και η πρώτη μετάδοση έγινε , από τον Καθεδρικό Ναό της Μητροπολιτικής περιοχής Μολδαβίας και Μπουκοβίνα

«Τώρα κοιτάμε προς αυτήν την ημέρα με ευγνωμοσύνη στον Θεό, επειδή η δραστηριότητα της μετάδοσης του Λόγου του Ευαγγελίου του Κυρίου Ιησού Χριστού μέσω ραδιοκυμάτων έχει καρποφορήσει με την πάροδο του χρόνου. 25 χρόνια μετά την πρώτη του εκπομπή, το TRINITAS είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πατριαρχείου Ρουμανίας, με εθνική μετάδοση, 24 ώρες το 24ωρο, μέσω 56 επίγειων συχνοτήτων, με τοπικά στούντιο στο Ιάσιο, το Σιμπίου, την Κραϊόβα και την Τιμισοάρα, με εκπομπές θρησκευτικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικό και κοινωνικό, με εθνικές και διεθνείς ειδήσεις και πληροφορίες.

O Τrinitas είναι ραδιόφωνο προσευχής, καθώς εκπέμπει καθημερινά τη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό, καθώς και τις Εσπερινές και Πρωινές Προσευχές. Αυτά, μαζί με τις ειδικές Lειτουργίες κατά τις μεγάλες γιορτές, είναι προέκταση των προσευχών στην Εκκλησία, στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο και όπου υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσεύχονται πιο εντατικά ή που δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν. προσεύχομαι

To Trinitas είναι ένα ραδιόφωνο ελπίδας για όλους όσους ακούν και ακούν τον Λόγο του Ευαγγελίου του Κυρίου Ιησού Χριστού. Μας δίνει την ευκαιρία να ομολογήσουμε την πίστη μας όπου κι αν βρισκόμαστε και μας διδάσκει ότι η θέση μας στον κόσμο είναι επίσης ο χώρος όπου μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Θεού προς εμάς, να είμαστε τα χέρια του έργου Του στον κόσμο. Στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πατριαρχείου της Ρουμανίας προσκαλούνται ειδικοί, δάσκαλοι, λάτρεις του πολιτισμού και της ομορφιάς, ικανοί και εργατικοί άνθρωποι που προσφέρουν τη μαρτυρία τους για την ταυτότητα και την ελπίδα μας ως χριστιανικού λαού.

Το Trinitas είναι ένα ραδιόφωνο του διαλόγου της Εκκλησίας με την κοινωνία, καθώς εκφράζει την ελευθερία της Εκκλησίας απευθύνεται σε όλο τον κόσμο,  διακηρύσσει την Αλήθεια και να εργάζεται στην κοινωνία, μέσω των ανθρώπων και των ανθρώπων», είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Φωτογραφίες: Lumina/Basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων