28/05/2021 14/06/2021 Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Στο πλαίσιο της εκστρατείας αιμοδοσίας με την ονομασία “Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!” του Πατριαρχείου Ρουμανίας, 117 μέλη της ομάδας της Ντιναμό Βουκουρεστίου προσέφεραν αίμα κατά την σχετική δράση που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία του Βουκουρεστίου την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021. “Θεωρώ ότι είναι μια πράξη δυνατής κοινωνικής συνείδησης”, ανέφερε...
28 Μαΐου, 2021 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 23:25

Πατριαρχείο Ρουμανίας: “Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!”

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Ρουμανίας: “Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!”
  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αιμοδοσίας με την ονομασία “Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!” του Πατριαρχείου Ρουμανίας, 117 μέλη της ομάδας της Ντιναμό Βουκουρεστίου προσέφεραν αίμα κατά την σχετική δράση που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία του Βουκουρεστίου την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021.

“Θεωρώ ότι είναι μια πράξη δυνατής κοινωνικής συνείδησης”, ανέφερε ένας δωρητής.

Από την πλευρά του, ο Αρχιμανδρίτης π. Κυπριανός Γκραντινάρου, συντονιστής των εθελοντών από το Παρεκκλήσι του Καθεδρικού Ναού του Βουκουρεστίου, δήλωσε: «Προσευχόμαστε στον Θεό για την υγεία των δωρητών, διότι το αίμα τους προορίζεται για νοσοκομεία του Βουκουρεστίου τα οποία σώζουν ζωές, ανακουφίζουν τον πόνο και βοηθούν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους υγιείς».

Οι δράσεις αιμοδοσίας συνεχίζονται κάθε Τετάρτη έως τις 16 Ιουνίου 2021 και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Κέντρο Μετάγγισης Αίματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και με το Κέντρο Μετάγγισης Αίματος του Βουκουρεστίου.

Στην Ρουμανία, λιγότερο από το 2% του πληθυσμού προσφέρει αίμα, σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 10%. Από το 2013 έως τώρα, η εκστρατεία “Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!” του Πατριαρχείου Ρουμανίας συγκέντρωσε πάνω από 19.000 λίτρα αίματος από περισσότερους από 35.000 εθελοντές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων