09/07/2022 09/07/2022 Το Πατριαρχείο Ρουμανίας έκανε έκκληση για προσευχή για να τερματιστεί η ξηρασία στη χώρα. Αυτήν την περίοδο η γεωργία, ο τουρισμός αλλά και άλλοι τομείς πλήττονται από την έλλειψη βροχοπτώσεων. Μέχρι και η στάθμη του ποταμού Δούναβη έχει μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Πρόκειται για την χειρότερη ξηρασία τα τελευταία 30 χρόνια. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Αυτές...
09 Ιουλίου, 2022 - 9:20

Πατριαρχείο Ρουμανίας: Έκκληση για προσευχή για να τερματίσει η ξηρασία

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Ρουμανίας: Έκκληση για προσευχή για να τερματίσει η ξηρασία

Το Πατριαρχείο Ρουμανίας έκανε έκκληση για προσευχή για να τερματιστεί η ξηρασία στη χώρα. Αυτήν την περίοδο η γεωργία, ο τουρισμός αλλά και άλλοι τομείς πλήττονται από την έλλειψη βροχοπτώσεων. Μέχρι και η στάθμη του ποταμού Δούναβη έχει μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Πρόκειται για την χειρότερη ξηρασία τα τελευταία 30 χρόνια.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Αυτές οι προσευχές διαβάζονται στις εκκλησίες ή στα χωράφια, για να στείλει ο Θεός μια ήσυχη βροχή στον καλό καρπό της γης. Είναι λοιπόν απολύτως απαραίτητο σε τέτοιες περιστάσεις να ζητάμε τη βοήθεια του Θεού με ένθερμη προσευχή», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πατριαρχείου.


Λίμνες, ποτάμια έχουν αποξηραθεί, ενώ ταυτόχρονα στις εναπομείνασες καλλιέργειες υπάρχει μεγάλος πληθυσμός ακριδών.

Κάτοικοι περιοχών που επλήγησαν από την ξηρασία κάνουν λόγο και για λειψυδρία. Οι τουρίστες σε ορισμένες περιοχές δεν έχουν να πιούν νερό, και οι κάτοικοι δεν έχουν να πλύνουν τα πιάτα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του observatornews.

Εξαιτίας των πυρκαγιών που ξέσπασαν, οι κάτοικοι παρακολουθούσαν το βιός τους να χάνετε καθώς οι δυνατοί άνεμοι καθιστούσαν δύσκολη έως και αδύνατη την κατάσβεση.

Πηγή φωτογραφιών: observatornews, ziarullumina, basilica

Με πληροφορίες από basilica και observatornews

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων