02/07/2022 02/07/2022 Μεγάλη προσπάθεια να μην εγκαταλείψουν οι μαθητές το σχολείο γίνεται από το Πατριαρχείο Ρουμανίας παρέχοντας σχολικά είδη, φορητούς υπολογιστές καθώς και ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Βοήθεια για τους μαθητές», οι εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Ναού Βουκουρεστίου έφθασαν στην τοποθεσία Bâra της Πράχοβα, και προσέφεραν 10 φορητούς υπολογιστές...
02 Ιουλίου, 2022 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2022 - 17:56

Πατριαρχείο Ρουμανίας: Εκστρατεία για να μην εγκαταλείψουν οι μαθητές το σχολείο

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Ρουμανίας: Εκστρατεία για να μην εγκαταλείψουν οι μαθητές το σχολείο

Μεγάλη προσπάθεια να μην εγκαταλείψουν οι μαθητές το σχολείο γίνεται από το Πατριαρχείο Ρουμανίας παρέχοντας σχολικά είδη, φορητούς υπολογιστές καθώς και ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Βοήθεια για τους μαθητές», οι εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Ναού Βουκουρεστίου έφθασαν στην τοποθεσία Bâra της Πράχοβα, και προσέφεραν 10 φορητούς υπολογιστές για παιδιά από μειονεκτούσες οικογένειες, που φοιτούν στο Κοινωνικό Κέντρο «Άγιος Νεκτάριος» της Ενορίας Bâra.

Οι μαθητές θα επωφεληθούν και από την παροχή ψυχολογικής, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης. Ακόμη οι μαθητές έλαβαν σακίδια, σχολικά είδη, ρούχα, υποδήματα ή άλλα συγκεκριμένα προϊόντα, απαραίτητα στη μαθησιακή διαδικασία.

Ο Dănuț Prună, ο συντονιστής των εθελοντών από το Παρεκκλήσι του Εθνικού Καθεδρικού Ναού, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε βοήθεια σε παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις. Αυτή τη φορά, ήρθα στην Ενορία Bâra όπου συνάντησα άλλα 10 παιδιά με περιορισμένες υλικές δυνατότητες. Προσπαθούμε, μέσω αυτής της εκστρατείας, με την υποστήριξη ειδικών, να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά για μια καλύτερη ζωή. Γιατί έχουν το δικαίωμα σε αυτή την ευκαιρία».

Επιπλέον,  στο πλαίσιο της ίδιας εκστρατείας οι εθελοντές από τον Εθνικό Καθεδρικό Ναό διοργάνωσαν νέα δράση σε συνεργασία με την Ενορία Grădiștea, με στόχο τη μείωση του κινδύνου διακοπής του σχολείου και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρών μαθητών στην ενημέρωση.

Με την ευκαιρία αυτή, προσφέρθηκαν άλλοι 10 φορητοί υπολογιστές σε παιδιά με μειωμένες δυνατότητες υλικού από το Grădiștea της κομητείας Ίλφοβ.

Η βοήθεια των παιδιών από την κοινότητα Grădiștea δεν σταματά εδώ, όπως ανακοίνωσε ο Dănuț Prună: «Προσπαθούμε να εξοικειώσουμε τους μαθητές με ένα φυσιολογικό περιβάλλον, ένα ευνοϊκό περιβάλλον για αυτούς, όπου θα γνωρίσουν ανθρώπους που έχουν πετύχει στη ζωή τους. Χρειάζεται να τους δώσουμε παραδείγματα που να τους δείχνουν ότι όλα είναι εφικτά».

«Έχουμε υψηλές προσδοκίες από αυτό το πρόγραμμα και ελπίζουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ό,τι έχουμε σκοπό να κάνουμε. Είναι σημαντικό ότι από εδώ και πέρα έχουμε και μια υλική βάση στη διάθεσή μας», είπε ο π. Αλεξάντρο Ποπέσκου.

Πηγή φωτογραφίας: Εθελοντές του Εθνικού Καθεδρικού Ναού/basilica

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων