19/11/2021 19/11/2021 Να προβούν έμπρακτα στην στήριξη όσων ανθρώπων το έχουν ανάγκη δείχνοντας για ακόμη μία χρονιά τα φιλάνθρωπα συναισθήματά τους προτρέπει, μέσω της εγκυκλίου της για την περίοδο της σαρακοστής των Χριστουγέννων, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας. «Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όσον αφορά την υγεία και την αξία της ζωής, καθώς πολλοί άνθρωποι...
19 Νοεμβρίου, 2021 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2021 - 15:06

Πατριαρχείο Ρουμανίας: Προτροπή για έμπρακτη στήριξη

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Ρουμανίας: Προτροπή για έμπρακτη στήριξη

Να προβούν έμπρακτα στην στήριξη όσων ανθρώπων το έχουν ανάγκη δείχνοντας για ακόμη μία χρονιά τα φιλάνθρωπα συναισθήματά τους προτρέπει, μέσω της εγκυκλίου της για την περίοδο της σαρακοστής των Χριστουγέννων, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.

«Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο όσον αφορά την υγεία και την αξία της ζωής, καθώς πολλοί άνθρωποι πλήττονται από την πανδημία, η οποία έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως. Αυτή την περίοδο είναι μεγάλη η ανάγκη για προσευχή και αδελφική βοήθεια, για εγγύτητα στον Θεό και για έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων», επισημαίνεσαι, μεταξύ άλλων, κάνοντας αναφορά στις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

Παράλληλα τονίζει ότι η νηστεία αποτελεί την προετοιμασία για τον αγιασμό της ψυχής και του σώματός κάθε πιστού, καλώντας εκτός από την τήρησή της οι πιστοί να εξομολογούνται και να ασκούν την ελεημοσύνη σε όσους το έχουν ανάγκη. “Και φέτος μέριμνά μας είναι η συλλογή τροφίμων και ειδών ρουχισμού για να διατεθούν σε αδελφούς μας”, αναφέρει η εγκύκλιος.

Πηγή φωτογραφίας: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων