01/03/2021 01/03/2021 “Η παραβολή του Ασώτου Υιού που επιστρέφει στο σπίτι του πατέρα του μετά από πολλές περιπέτειες, συμβολίζει το Μυστήριο της Εξομολόγησης”, υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος είπε ότι «οι στιγμές της πνευματικής ανάκαμψης του αμαρτωλού νεαρού άνδρα είναι, στην πραγματικότητα, τα βήματα της μετάνοιας κάθε ανθρώπου που θέλει να αλλάξει τη ζωή...
01 Μαρτίου, 2021 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 9:07

Πατριάρχης Δανιήλ: “Η ψυχή ανυψώνεται μέσω της μετανοίας”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Δανιήλ: “Η ψυχή ανυψώνεται μέσω της μετανοίας”

“Η παραβολή του Ασώτου Υιού που επιστρέφει στο σπίτι του πατέρα του μετά από πολλές περιπέτειες, συμβολίζει το Μυστήριο της Εξομολόγησης”, υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος είπε ότι «οι στιγμές της πνευματικής ανάκαμψης του αμαρτωλού νεαρού άνδρα είναι, στην πραγματικότητα, τα βήματα της μετάνοιας κάθε ανθρώπου που θέλει να αλλάξει τη ζωή του, να συμφιλιωθεί με τον Θεό με τους συνανθρώπους του και με τον εαυτό του».
Την Κυριακή του Άσωτου Υιού, ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας παρευρέθηκε στην Ιερά Λειτουργία στο ιστορικό εκκλησάκι της Πατριαρχικής Κατοικίας.
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας τόνισε τη σημασία της μετάνοιας στις ζωές των πιστών και υπογράμμισε ότι η ψυχή ανυψώνεται μέσω της μετάνοιας.
“Όταν ο άνθρωπος μετανοεί, ο Θεός του δίνει έλεος, συγχώρεση” υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων