09/09/2022 09/09/2022 Η Βασίλισσα Ελισσάβετ υπήρξε μια φίλη του ρουμανικού λαού και της ρουμανικής ορθόδοξης εκκλησίας υπογραμμίζει στο συλληπτήριο μήνυμα του για την εκδημία της 96χρονης βασίλισσας.  Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ προς την Βασιλική Οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου και τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στην στην...
09 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 09/09/2022 - 14:46

Πατριάρχης Δανιήλ: Η Βασίλισσα Ελισσάβετ υπήρξε φίλη του Ρουμανικού λαού

Διαδώστε:
Πατριάρχης Δανιήλ: Η Βασίλισσα Ελισσάβετ υπήρξε φίλη του Ρουμανικού λαού

Η Βασίλισσα Ελισσάβετ υπήρξε μια φίλη του ρουμανικού λαού και της ρουμανικής ορθόδοξης εκκλησίας υπογραμμίζει στο συλληπτήριο μήνυμα του για την εκδημία της 96χρονης βασίλισσας. 

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ προς την Βασιλική Οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου και τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στην στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχέση της με τη Ρουμανία.

“Γνωρίζουμε τη στενή σχέση που είχε η Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ με τη Βασιλική Οικογένεια της Ρουμανίας, ιδιαίτερα με τον πρώην βασιλιά Μιχάι της Ρουμανίας, τον οποίο εκτιμούσε τόσο πολύ” και προσθέτει ότι η Βασίλισσα ήταν σταθερός φίλος του ρουμανικού λαού και, ειδικότερα, της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές της κομμουνιστικής δικτατορίας.

“Η Βασίλισσα Ελισάβετ II παρέμεινε στη συνείδησή μας ως σταθερός υποστηρικτής των Ρουμάνων που έχουν εγκατασταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και, γενικά, στη Ρουμανία, εμπνεόμενη από την εκδήλωση διαρκούς αγάπης και εκτίμησης της Μεγαλειότητάς της για τη χώρα και τον λαός μας. Σε αυτούς τους καιρούς μεγάλης θλίψης και πόνου για τη Βρετανική Βασιλική Οικογένεια και για τη Μεγαλειότητά Σας προσωπικά, προσευχόμαστε η ευγενή ψυχή της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ να αναπαυθεί στην ειρήνη, το φως και την αγάπη της Αγίας Τριάδας”, καταλήγει.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων