06/12/2023 06/12/2023 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, αφότου παρακολούθησε την παιδική παράσταση «Ο Άγιος Νικόλαος ανάμεσα στα παιδιά», που διοργάνωσε ο Τομέας Εκπαίδευσης και Δραστηριοτήτων Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου στο Μέγαρο του Πατριαρχείου, απηύθυνε λόγο. «Για τα παιδιά ο Άγιος Νικόλαος είναι υπόδειγμα υπακοής και ζήλου, για τους νέους παράδειγμα εγκράτειας, για τους μεγάλους παράδειγμα ταπεινοφροσύνης, ευαισθησίας...
06 Δεκεμβρίου, 2023 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2023 - 9:04

Πατριάρχης Δανιήλ: Ο Άγιος Νικόλαος πρότυπο για μικρούς και μεγάλους

Διαδώστε:
Πατριάρχης Δανιήλ: Ο Άγιος Νικόλαος πρότυπο για μικρούς και μεγάλους

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, αφότου παρακολούθησε την παιδική παράσταση «Ο Άγιος Νικόλαος ανάμεσα στα παιδιά», που διοργάνωσε ο Τομέας Εκπαίδευσης και Δραστηριοτήτων Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου στο Μέγαρο του Πατριαρχείου, απηύθυνε λόγο.

«Για τα παιδιά ο Άγιος Νικόλαος είναι υπόδειγμα υπακοής και ζήλου, για τους νέους παράδειγμα εγκράτειας, για τους μεγάλους παράδειγμα ταπεινοφροσύνης, ευαισθησίας και ελέους, ενώ για τους ηλικιωμένους πρότυπο πραότητας και σοφίας», είπε ο Μακαριώτατος.

Την παράσταση στήριξαν μαθητές επτά σχολείων της Πρωτεύουσας.

Παρακολουθήστε το βίντεο από το Trinitas TV

Σε έναν εκκοσμικευμένο κόσμο, όπως επεσήμανε ο Μακαριώτατος, οι άγιοι συχνά λησμονούνται ή αγνοούνται. Έτσι στη θέση τους, συχνά φέρνουμε στη ζωή τη δική μας και των παιδιών εορτές οι οποίες εστιάζουν περισσότερο στον φόβο παρά στη χαρά, περισσότερο στον θάνατο παρά στη ζωή, περισσότερο στο άσχημο παρά στο όμορφο. Αυτά τα λεγόμενα «σύγχρονα μοντέλα» διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και εστιάζουν στην αναζήτηση της ευτυχίας με εύκολο τρόπο, όπως υπογράμμισε.

Για τους Χριστιανούς ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι τα δώρα που λαμβάνουμε από τον Θεό πολλαπλασιάζονται όταν τα μοιραζόμαστε με το πλησίον μας. Τα δώρα μάς τα δίνει ο Θεός για να είμαστε και εμείς γενναιόδωροι με τους φτωχούς αδελφούς, όπως τόνισε ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο Άγιος Νικόλαος μεριμνούσε για τους φτωχούς, τους ανήμπορους και όσους θεωρούνταν «βάρος» για την κοινωνία. Ήταν διαποτισμένος με αγάπη για τον πλησίον του, και κατάφερε να μετατρέψει την πίστη σε έμπρακτη αγάπη («σημασία έχει η πίστη στο Χριστό, η οποία εκδηλώνεται έμπρακτα με αγάπη», Γαλάτας 5, 6), όπως ανέφερε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

Στο τέλος, ο Μακαριώτατος συνεχάρη όλα τα παιδιά, και τους γονείς τους που τους ενστάλαξαν την πίστη στον Θεό. Συνεχάρη ακόμη τους δασκάλους, τους διευθυντές των σχολείων, τους ιερείς ενοριών, τους αντιπροσώπους του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και της Σχολικής Επιθεώρησης του Δήμου Βουκουρεστίου, και όλους τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης, μαζί με τους εθελοντές. «Ευχόμαστε σε όλους τους παρευρισκόμενους υγεία και σωτηρία, ειρήνη και χαρά, για πολλά και ευλογημένα χρόνια!», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Φωτογραφίες: Basilica.ro / Raluca Ene

Πηγή: basilica

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων