26/05/2023 26/05/2023 Στους Ρουμάνους που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και του Έθνους είναι αφιερωμένη η κεντρική καμπάνα που θα τοποθετηθεί στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Έθνους στο Βουκουρέστι. Αυτό ανέφερε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κατά την ομιλία του με αφορμή τον εορτασμό της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στη ρουμανική πρωτεύουσα....
26 Μαΐου, 2023 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 11:23

Πατριάρχης Δανιήλ: Ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός είναι πρωτίστως ο ναός των ηρώων του έθνους

Διαδώστε:
Πατριάρχης Δανιήλ: Ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός είναι πρωτίστως ο ναός των ηρώων του έθνους

Στους Ρουμάνους που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και του Έθνους είναι αφιερωμένη η κεντρική καμπάνα που θα τοποθετηθεί στον Καθεδρικό Ναό της Σωτηρίας του Έθνους στο Βουκουρέστι.

Αυτό ανέφερε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ κατά την ομιλία του με αφορμή τον εορτασμό της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στη ρουμανική πρωτεύουσα.

“Αυτή τη στιγμή η καμπάνα ζυγίζει εικοσιπέντε τόνους και είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνα, με δυνατότητα κίνησης. Οι ευρωπαϊκές καμπάνες έχουν ελευθερία κινήσεων και παράγουν έναν πιο καθαρό και αρμονικό ήχο”, σημείωσε ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Βουκουρέστι.

“Ο Εθνικός Καθεδρικός Ναός είναι πρώτα απ’ όλα ο καθεδρικός ναός των ηρώων του ρουμανικού έθνους. Δεύτερος προστάτης του καθεδρικού ναού είναι η εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, προστάτη της Ρουμανίας”, ανέφερε ο Μακαριώτατος.

Την ίδια ώρα οι εργασίες για την τοποθέτηση ψηφιδωτών και τοιχογραφιών εντός του ναού συνεχίζονται. Αυτή την περίοδο γίνεται ο σχεδιασμός για την τοποθέτηση του Χριστού Παντοκράτορα στον κεντρικό τρούλο του ναού.

Φωτογραφίες: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων