08/05/2023 08/05/2023 Στην ελεήμονα αγάπη του Σωτήρος Χριστού αναφέρθηκε στο κήρυγμά του με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακή του Παραλύτου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. «Ο σωτήρας Ιησούς Χριστός βλέπει την ταλαιπωρία του παραλυτικού ως σιωπηλή μετάνοια, αυτός ο ασθενής μετέτρεψε τα βάσανα σε μετάνοια», ανέφερε ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Παρεκκλήσιο...
08 Μαΐου, 2023 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2023 - 10:22

Πατριάρχης Δανιήλ: Ο παραλυτικός μετέτρεψε τα βάσανα σε μετάνοια

Διαδώστε:
Πατριάρχης Δανιήλ: Ο παραλυτικός μετέτρεψε τα βάσανα σε μετάνοια

Στην ελεήμονα αγάπη του Σωτήρος Χριστού αναφέρθηκε στο κήρυγμά του με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακή του Παραλύτου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

«Ο σωτήρας Ιησούς Χριστός βλέπει την ταλαιπωρία του παραλυτικού ως σιωπηλή μετάνοια, αυτός ο ασθενής μετέτρεψε τα βάσανα σε μετάνοια», ανέφερε ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας στο Βουκουρέστι.

«Ο Ιησούς Χριστός δεν τον μαλώνει, δεν τον κατακρίνει, δεν κρίνει αυτόν τον άρρωστο, αλλά πρώτα τον θεραπεύει και όταν τον συναντά στο Ναό, του λέει κρυφά, ιδιωτικά, να σταματήσει να αμαρτάνει», εξήγησε ο Μακαριώτατος.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Δανιήλ επεσήμανε ότι πολύ συχνά όταν ο άνθρωπος είναι μόνος και δεν τον βοηθούν πλέον οι συνάνθρωποί, κυρίως του λόγω εγωισμού και της αδιαφορίας, η μόνη ελπίδα παραμένει ο Χριστός. «Ο Κύριος που από ελεήμων αγάπη για τους ανθρώπους και για τη σωτηρία τους έγινε ακριβώς αυτό που αγαπούσε, δηλ. άνθρωπος», είπε.

«Το Ευαγγέλιο της τέταρτης Κυριακής μετά το Άγιο Πάσχα είναι ευαγγέλιο ευσπλαχνίας. Όλες οι Κυριακές από το Άγιο Πάσχα έως την Πεντηκοστή είναι Κυριακές ιαμάτων μέσω των οποίων η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ανυψώνεται, φωτίζεται και εξυψώνεται με την ειρήνη και τη χαρά της ανάστασης του Χριστού», τόνισε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων