03/09/2023 03/09/2023 « Το σημερινό Ευαγγέλιο μάς καλεί να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Χριστού», είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, από το Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι, όπου ιερούργησε το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2023. Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Δανιήλ τόνισε τη σημασία της ανταπόκρισης του ανθρώπου στο κάλεσμα του Χριστού, σύμφωνα...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 17:00

Πατριάρχης Ρουμανίας: Ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Χριστού

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Χριστού

« Το σημερινό Ευαγγέλιο μάς καλεί να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Χριστού», είπε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, από το Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι, όπου ιερούργησε το πρωί της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Δανιήλ τόνισε τη σημασία της ανταπόκρισης του ανθρώπου στο κάλεσμα του Χριστού, σύμφωνα με τα δώρα που έλαβε από τον Θεό.

«Το σημερινό Ευαγγέλιο» επεσήμανε «καλεί και τους κληρικούς και τους πιστούς να εργαστούν σύμφωνα με το βάπτισμα τους μεν και το κάλεσμα της χειροτονίας τους δε».

Σύμφωνα με τον Μακαριώτατο, η Ευγγελική Περικοπή της Κυριακής ΙΓ’ Ματθαίου, μας δείχνει ότι ο Θεός σέβεται την ανθρώπινη ελευθερία. Οι γεωργοί θα μπορούσαν να είναι καλοί γεωργοί ή κακοί γεωργοί, έντιμοι γεωργοί ή πονηροί γεωργοί, φειδωλοί γεωργοί ή άπληστοι γεωργοί. Και αυτό σημαίνει ότι η ελευθερία δίνεται για να ασκείται με ελευθερία, με ευθύνη του ανθρώπου, όχι από φόβο, αλλά από τη συνείδηση ​​του να είναι έντιμος ή δίκαιος και να εργάζεται τίμια ή δίκαια».

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας ανέφερε τι αντιπροσωπεύουν ο φράχτης και το πατητήρι στο Ευαγγέλιο.

«Το Ευαγγέλιο λέει ότι αυτός ο αμπελώνας είχε φράχτη. Η περίφραξη σήμαινε επίσης ότι οι άνθρωποι επιλέγονταν μεταξύ των εθνών και ότι υπερασπίζονταν ως μια ξεχωριστή πραγματικότητα από τους άλλους λαούς. Αυτός ο φράκτης έδειχνε την επιλογή του, αλλά δήλωνε και την ιδιαιτερότητα αυτού του λαού να πιστεύει σε έναν Θεό και να μην λατρεύει είδωλα όπως οι άλλοι γύρω λαοί . Το πατητήρι στο αμπέλι σήμαινε την πνευματική ζωή των ανθρώπων. Εδώ, η ζωή πρέπει να νοηθεί ως έργο του Θεού για τη σωτηρία των ανθρώπων, όπως λέει και ο Άγιος Παύλος, ότι η σωτηρία είναι η ένωση των ανθρώπων με τον Θεό μέσω του Ιησού Χριστού.

Σε αυτό το έργο της σωτηρίας του κόσμου καλούνται οι άνθρωποι, και αν ανταποκριθούν στο κάλεσμα και δουλέψουν με ειλικρίνεια, θα έχουν μια καλή ανταμοιβή. Αν δεν ανταποκριθούν στο έργο, γίνουν πονηροί, άπληστοι, απρόσεκτοι ή άνετοι ή απρόσεκτοι, το σχέδιο του Θεού δεν μένει ανεκπλήρωτο, αλλά καλεί άλλους εργάτες, μερικούς που είναι πιο δίκαιοι, ευσεβείς και σωστοί, επειδή η αγάπη του Θεού για τους ανθρώπους είναι είναι μεγαλύτερη από την κακία των κακών πνευμάτων ή των πονηρών και άπληστων γεωργών.

Το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου βασίζεται στην τέλεια αγάπη Του, η οποία υπερβαίνει τις αδυναμίες των ανθρώπων και την κακία των πονηρών, άπληστων και ανειλικρινών. Μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι αυτή η κλήση για υπηρεσία συνεπάγεται ευθύνη», τόνισε ο ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ.Δανιήλ.

Πηγή: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων