30/11/2023 30/11/2023 Στη χειροθεσία έντεκα νέων πνευματικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προέβη χθες, στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.   Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησία τόνισε προς τους ιερείς ότι η νέα ευθύνη που αναλαμβάνου έχει κάνει με τη θεραπεία των ψυχών των ανθρώπων που προστρέχουν να λάβουν την πνευματική ίαση...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 10:22
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 15:05

Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ: Ο πνευματικός είναι όφελος για όλους

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ: Ο πνευματικός είναι όφελος για όλους

Στη χειροθεσία έντεκα νέων πνευματικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου προέβη χθες, στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου, ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. 

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησία τόνισε προς τους ιερείς ότι η νέα ευθύνη που αναλαμβάνου έχει κάνει με τη θεραπεία των ψυχών των ανθρώπων που προστρέχουν να λάβουν την πνευματική ίαση στο πετραχήλι του πνευματικού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον κανόνα 102 της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι αποστολή του ιερέα-πνευματικού είναι να θεραπεύει τη νόσο της αμαρτίας.

«Ξεκινώντας με αυτόν τον κανόνα βλέπει κανείς μια μετατόπιση από τη νομική έμφαση στη θεραπευτική έμφαση», επεσήμανε.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ προέτρεψε τους νέους πνευματικούς να παροτρύνουν τους πιστούς να έχουν μυστηριακή ζωή. «Ο καλός ιερέας φέρνει χαρά σε αυτούς που μετανοούν, με τη συγχώρεση την οποία δίνει στο όνομα του Χριστού…. Η ζωή ενός ανθρώπου που γίνεται πνευματικός είναι ένα όφελος όχι μόνο για αυτόν και την οικογένειά του, αλλά και για την ενορία».

Πηγή: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων