06/09/2021 06/09/2021 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, προεξήρχε στη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Προχοβεάνου κ. Τιμοθέου, όπου και τελέστηκαν τα εγκαίνια του ιερού ναού που είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Ερμή και στην Σινδόνη της Θεοτόκου στο Βουκουρέστι, χθες Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου. Με την ευκαιρία αυτή, ο εφημέριος της ενορίας π....
06 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:44

Ρουμανίας: “Είναι ένας ναός που χτίστηκε με θυσία”

Διαδώστε:
Ρουμανίας: “Είναι ένας ναός που χτίστηκε με θυσία”

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, προεξήρχε στη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Προχοβεάνου κ. Τιμοθέου, όπου και τελέστηκαν τα εγκαίνια του ιερού ναού που είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Ερμή και στην Σινδόνη της Θεοτόκου στο Βουκουρέστι, χθες Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία αυτή, ο εφημέριος της ενορίας π. Παύλος Λεπαντάτου, ο οποίος είναι και ο βασικός ιδρυτής του συγκεκριμένου ναού, τιμήθηκε με το οφφίκιο του “Πατριαρχικού Σταυρού”, την υψηλότερη διάκριση του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

«Είναι ενάς ναός που χτίστηκε με τη θυσία μιας ιερατικής οικογένειας. Είναι σύμβολο θυσιαστικής και γενναιόδωρης ιερατικής διακονίας», δήλωσε ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Ο συγκεκριμένος ναός χτίστηκε μετά από μια υπόσχεση που δόθηκε από τον ιερέα π. Παύλο στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Ερμή, όταν ο Άγιος τον θεράπευσε από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας όπου τον βασάνιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μαζί με τον π. Παύλο, όπου είναι ο βασικός εφημέριος του ναού, υπηρετούν στην ίδια ενορία και δύο ιερείς γιοι του, π. Μάριος και Γεώργιος – Αλέξανδρος Λεπαντάτου. Με αφορμή τα εγκαίνια του συγκεκριμένου ναού, ο Πατριάρχης προσέφερε στους δύο ιερείς γιους του μια εικόνα με τον Άγιο Ερμή.

Η αποπεράτωση του ναού ξεκίνησε το 2003. Η κατασκευή της εκκλησίας κράτησε μόνο ένα χρόνο, αλλά η ολοκλήρωση απεικόνισης των αγίων με την τέχνη του ψηφιδωτού, σχεδόν 13 χρόνια.

 

πηγή: Basilica.ro / Mircea Florescu

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων