10/06/2022 10/06/2022 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  στο Μέγαρο του Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, η πρώτη συνεδρίαση της Επισκοπικής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, για την περίοδο 2022 – 2026. Κατά τη συνεδρίαση επικυρώθηκαν οι εκλογές των μελών και καθορίστηκε η σύνθεση των επιτροπών στις οποίες θα εργαστούν. Ο Μακαριώτατος εκτίμησε ότι η σύνθεση...
10 Ιουνίου, 2022 - 14:18
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2022 - 14:19

Ξεκίνησε η νέα θητεία στο Επισκοπικό Συμβούλιο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου

Διαδώστε:
Ξεκίνησε η νέα θητεία στο Επισκοπικό Συμβούλιο της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  στο Μέγαρο του Πατριαρχείου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, η πρώτη συνεδρίαση της Επισκοπικής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, για την περίοδο 2022 – 2026.

Κατά τη συνεδρίαση επικυρώθηκαν οι εκλογές των μελών και καθορίστηκε η σύνθεση των επιτροπών στις οποίες θα εργαστούν.

Ο Μακαριώτατος εκτίμησε ότι η σύνθεση της Επισκοπικής Συνέλευσης περιλαμβάνει «πολύ καλά προετοιμασμένους ανθρώπους, με κοινωνική θέση και με σοφία που προκύπτει όχι μόνο από τις μελέτες που ακολουθήθηκαν, αλλά και από την εμπειρία της ζωής και της κοινωνικής δραστηριότητας».

«Ελπίζουμε να εργαστούμε αποτελεσματικά για το καλό της Εκκλησίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Η Επισκοπική Συνέλευση είναι το διαβουλευτικό όργανο για όλα τα διοικητικά, πολιτιστικά, κοινωνικά-φιλανθρωπικά, οικονομικά και πατρογονικά ζητήματα της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου.

Τα μέλη της Επισκοπικής Συνέλευσης, κληρικοί και λαϊκοί, εκλέγονται για θητεία 4 ετών. Μπορούν να εκλεγούν για δύο το πολύ θητείες. Ο αριθμός των αιρετών μελών της Επισκοπικής Συνέλευσης είναι 30.

Φωτογραφίες: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων