07/06/2021 08/06/2021 Του Νίκου Οικονόμου /ope.gr Αφιερωμένη στους γονείς και στα παιδιά ήταν η Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Σε μήνυμα του με αφορμή την ημέρα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υπογράμμισε ότι “η οικογένεια είναι το επιστέγασμα της Δημιουργίας του Θεού και το ευλογημένο από Αυτόν...
07 Ιουνίου, 2021 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 1:46

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την οικογένεια στη σύγχρονη κοινωνία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Ρουμανίας για την οικογένεια στη σύγχρονη κοινωνία
  • Του Νίκου Οικονόμου /ope.gr

Αφιερωμένη στους γονείς και στα παιδιά ήταν η Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Σε μήνυμα του με αφορμή την ημέρα, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ υπογράμμισε ότι “η οικογένεια είναι το επιστέγασμα της Δημιουργίας του Θεού και το ευλογημένο από Αυτόν περιβάλλον, μέσα στο οποίο το παιδί αρχίζει να συνειδητοποιεί το μυστήριο της πατρικής αγάπης του Θεού για όλους τους ανθρώπους”.

Επίσης, στο μήνυμα του ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:

“Στο πλαίσιο της αυξανόμενης εκκοσμίκευσης της σύγχρονης κοινωνίας, είναι απαραίτητο να επιβεβαιώνεται ο κεντρικός ρόλος της οικογένειας στην ανατροφή και στην εκπαίδευση των παιδιών εφ΄όρου ζωής, καθώς και η ανάγκη για πνευματική και υλική υποστήριξη προς εμπερίστατες και πολύτεκνες οικογένειες.

Ταυτόχρονα, για να ανταποκριθούμε στις βαθιές πνευματικές ανάγκες των παιδιών και της νέας γενιάς στη σύγχρονη κοινωνία, η συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας, Οικογένειας και Σχολείου είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια των παιδιών και της νεολαίας.

Στέλνουμε παντού πατρικό μήνυμα εκτίμησης προς τους Ρουμάνους γονείς και παιδιά μαζί με την έκκληση να διατηρήσουμε και να καλλιεργήσουμε την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, καθώς και τις αξίες της Ρουμανικής πνευματικότητας στην οικογένεια, στην Εκκλησία και στην κοινωνία, με σκοπό την ευτυχία παιδιών και γονέων!”.

Υπενθυμίζεται ότι το 2009, και με αφορμή την 1η Ιουνίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού το 1925 από την Παγκόσμια Συνέλευση για την ευημερία του παιδιού της Γένοβας, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας αποφάσισε να αφιερώσει την πρώτη Κυριακή μετά την 1η Ιουνίου, στους γονείς και στα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων