05/05/2024 05/05/2024 Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Βουκουρεστίου, με τη συμμετεοχή χιλιάδων πιστών. Ο Μακαριώτατος προσέφερε στους πιστούς το Άγιο Φως από τα σκαλιά της Πατριαρχικής Κατοικίας. Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ μίλησε για την Ανάσταση του Χριστού ως το θεμέλιο της ανάστασης όλων των ανθρώπων.  Ο Μακαριώτατος...
05 Μαΐου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2024 - 16:17

Πατριάρχης Ρουμανίας: Η Ανάσταση του Χριστού είναι το θεμέλιο της ανάστασης όλων των ανθρώπων

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Η Ανάσταση του Χριστού είναι το θεμέλιο της ανάστασης όλων των ανθρώπων

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Βουκουρεστίου, με τη συμμετεοχή χιλιάδων πιστών. Ο Μακαριώτατος προσέφερε στους πιστούς το Άγιο Φως από τα σκαλιά της Πατριαρχικής Κατοικίας.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ μίλησε για την Ανάσταση του Χριστού ως το θεμέλιο της ανάστασης όλων των ανθρώπων.

Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του μίλησε για τρεις μεγάλες αλήθειες που σχετίζονται με την Ανάσταση του Χριστού. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη αλήθεια αφορά το ότι η Ανάσταση του Κυρίου είναι η μετάβασή Του σε έναν άλλο τρόπο ύπαρξης, που ονομάζεται αιώνια ουράνια ζωή. Η δεύτερη αφορά το ότι ο αναστημένος Ιησούς είναι απαλλαγμένος από τους νόμους του υλικού κόσμου. Η τρίτη αλήθεια αφορά το ότι ο Ιησούς είναι πάντα παρών στον κόσμο, μέσω του Ευαγγελίου Του, μέσω των Αγίων Μυστηρίων και μέσω των Αγίων Του.

Ολόκληρη η ομιλία του Πατριάρχη Ρουμανίας στα ρουμανικά ΕΔΩ

Φωτογραφία: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Πηγή: Basilica

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων