05/06/2023 05/06/2023 Η Εκκλησία είναι η προέκταση της ζωής του Χριστού στην ανθρωπότητα. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι, την Κυριακή της Πεντηκοστής. Ο Πατριάρχης εξήγησε ότι « το Άγιο Πνεύμα καθαρίζει από τις αμαρτίες. Όπως τα σκουριασμένα μέταλλα που μπαίνουν στη φωτιά καθαρίζονται...
05 Ιουνίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2023 - 8:13

Πατριάρχης Ρουμανίας: Η Εκκλησία είναι η προέκταση της ζωής του Χριστού

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Η Εκκλησία είναι η προέκταση της ζωής του Χριστού

Η Εκκλησία είναι η προέκταση της ζωής του Χριστού στην ανθρωπότητα. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. κ. Δανιήλ στο κήρυγμά του στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι, την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Ο Πατριάρχης εξήγησε ότι « το Άγιο Πνεύμα καθαρίζει από τις αμαρτίες. Όπως τα σκουριασμένα μέταλλα που μπαίνουν στη φωτιά καθαρίζονται από τη σκουριά, έτσι και ο άνθρωπος που είναι γεμάτος από Άγιο Πνεύμα καθαρίζεται από τις αμαρτίες και πλένεται από όλα τα ακάθαρτα».

Βίντεο από το TRINITAS TV:

«Όπως η φωτιά που πυρακτωνει το μέταλλο το οποίο στη συνέχεια γίνεται εύκαμπτο, και μπορεί να πάρει νέα μορφή, έτσι και το Άγιο Πνεύμα φωτίζει τη ζωή του αμαρτωλού ανθρώπου, του οποίου η ζωή είχε γίνει σκοτεινή», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Το Άγιο Πνεύμα αλλάζει τη ζωή του ανθρώπου, του δίνει νέα μορφή, ζώντας εν Χριστώ. Το Άγιο Πνεύμα είναι σαν φωτιά που θερμαίνει, γι’ αυτό ο άνθρωπος που προσεύχεται πολύ γεμίζει από αγάπη για τον Θεό και τους συνανθρώπους του».

Το Άγιο Πνεύμα καθαρίζει τον άνθρωπο από την αμαρτία της ανυπακοής προς τον Θεό από την οποία πηγάζουν όλες οι άλλες αμαρτίες, και «φωτίζει το νου του για να κατανοήσει τα λόγια της Αγίας Γραφής. Ακόμη αντικαθιστά τα εγωιστικά πάθη με τις αρετές της καλοσύνης, της ταπεινοφροσύνης, της ταπεινότητας, της αγάπης και της ελεημοσύνης», επεσήμανε ο Μακαριώτατος.

Η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ανέδειξε τη σημασία της καθόδου του Αγίου Πνεύματος ως γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας.

«Μέσω του Αγίου Πνεύματος, ο Χριστός κατοικεί μέσα μας […] Ο Σωτήρας Χριστός ανέβηκε στους ουρανούς για να στείλει το Άγιο Πνεύμα, και μέσω του Αγίου Πνεύματος είναι μέσα μας όπως υποσχέθηκε», είπε ο Μακαριώτατος.

«Ο Χριστός ίδρυσε την Εκκλησία με όλο το λυτρωτικό και αγιαστικό έργο Του και με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος ιδρύεται η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού, ως μια θεανθρώπινη κοινότητα που ενώνει διαφορετικά πρόσωπα και λαούς υπό την αγάπη της Υπεραγίας Τριάδος», κατέληξε.

 

Με πληροφορίες από basilica

Φωτογραφία: Raluca Emanuela-Ene

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων