07/08/2023 07/08/2023 Στην ιστορική Μονή Τσέρνιτσα μετέβη ανήμερα της εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη Θεία Λειτουργία ενώ κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο θεολογικό νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής καθώς επίσης και στον ιδρυτή της Μονής Άγιο Καλλίνικο ο οποίος αφιέρωσε τη μονή που αποτέλεσε κέντρο του...
07 Αυγούστου, 2023 - 10:12
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 10:14

Πατριάρχης Ρουμανίας: Η Μεταμόρφωση του Κυρίου είναι η προφητική εικόνα της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Η Μεταμόρφωση του Κυρίου είναι η προφητική εικόνα της Εκκλησίας

Στην ιστορική Μονή Τσέρνιτσα μετέβη ανήμερα της εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος κατά τη Θεία Λειτουργία ενώ κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο θεολογικό νόημα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής καθώς επίσης και στον ιδρυτή της Μονής Άγιο Καλλίνικο ο οποίος αφιέρωσε τη μονή που αποτέλεσε κέντρο του ησυχασμού στη Ρουμανία, στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. 

«Η Μεταμόρφωση του Κυρίου είναι η προφητική εικόνα ολόκληρης της Εκκλησίας, γιατί εδώ βλέπουμε πώς ο Χριστός, ο Κύριος μας, συγκεντρώνει με τη χάρη Του, με το φως του Ευαγγελίου και των αγίων μυστηρίων, τους προφήτες και τους αποστόλους και όλους όσους πιστεύουν σε Αυτόν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μακαριώτατος.

Προσμονή για την Ανάσταση

«Μέσα από τη Μεταμόρφωση βλέπουμε την ομολογία της θεότητας του Χριστού. Γιατί άλλαξε το πρόσωπό Του λίγο πριν από το πάθος, το θάνατο και την ανάστασή Του; Για να δείξει στους μαθητές ότι όταν Τον βλέπουν παραμορφωμένο στον σταυρό από πόνο, θα πρέπει να θυμούνται ότι είναι ο Κύριος της δόξας, ο μεταμορφωμένος, και να πιστεύσουν ότι το πάθος Του είναι εκούσιο. Πήγε πρόθυμα στο πάθος. Στα σταυρικά παθήματα και πέρασε από τον θάνατο φτάνοντας στην Ανάσταση. Η Μεταμόρφωση, στην οποία ο Χριστός δείχνει τη δόξα της θεότητάς Του, είναι μια προσμονή, μια προεπισκόπηση της δόξας της Ανάστασης του Χριστού. Έχει λοιπόν προπαρασκευαστικό ρόλο για τους μαθητές, ώστε να μη στεναχωριούνται πέρα ​​από κάθε μέτρο, γιατί Αυτός που θα υποστεί θάνατο στο σταυρό θα αναστηθεί από τους νεκρούς», είπε σε άλλο σημείο.

Στο τέλος ο Πατριάρχης Ρουμανίας δώρισε προς την Ιερά Μονή ως ευλογία θυμίαμα και βιβλία των εκδόσεων του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων