27/12/2021 27/12/2021 Για τη μεγάλη αγάπη του Θεού για τα παιδιά μίλησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμα του κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας στην Πράχοβα, την Κυριακή μετά τη Γέννηση, 26 Δεκεμβρίου 2021.  «Κάθε παιδί έχει έναν άγγελο-φύλακα από τον Θεό», τόνισε μεταξύ άλλων. Επιμέλεια Σβετλάνα...
27 Δεκεμβρίου, 2021 - 20:53

Πατριάρχης Ρουμανίας: «Κάθε παιδί έχει έναν φύλακα-άγγελο»

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: «Κάθε παιδί έχει έναν φύλακα-άγγελο»

Για τη μεγάλη αγάπη του Θεού για τα παιδιά μίλησε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ στο κήρυγμα του κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στην Ιερά Μονή της Παναγίας στην Πράχοβα, την Κυριακή μετά τη Γέννηση, 26 Δεκεμβρίου 2021.  «Κάθε παιδί έχει έναν άγγελο-φύλακα από τον Θεό», τόνισε μεταξύ άλλων.

Επιμέλεια Σβετλάνα Λεβίτσκι

Στο Ευαγγέλιο, που περιγράφεται η φυγή στην Αίγυπτο, «βλέπουμε ότι το Βρέφος Ιησούς προστατεύεται από αγγέλους», επεσήμανε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

«Όταν οι άνθρωποι Τον καταδιώκουν, όταν ο Ηρώδης ζητά να αφαιρέσουν τη ζωή του Βρέφους Ιησού, οι άγγελοι του ουρανού το ανακοινώνουν στον δίκαιο Ιωσήφ, τον προστάτη του Βρέφους Ιησού, έτσι ώστε να πάρει το Βρέφος και τη Μητέρα Του και να πάει στην Αίγυπτο. Εδώ βλέπουμε τη μεγάλη αγάπη του Θεού για τα παιδιά. Μέσα από αυτή τη φροντίδα των αγγέλων προς το Βρέφος Ιησού, φαίνεται ότι η Εκκλησία κατάλαβε ότι κάθε παιδί έχει έναν άγγελο από τον Θεό, που ονομάζεται φύλακας άγγελος», τόνισε ο Μακαριώτατος, ο οποίος πρόσθεσε: «Έχουμε λοιπόν προσευχές που απευθύνονται στον φύλακα άγγελο να μας φυλάει και να μας καθοδηγεί».

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας επεσήμανε ότι υπό το φως του βιβλικού κειμένου που διαβάστηκε την Κυριακή (Ματθαίος 2:13-23), γονείς και παιδιά έχουν αμοιβαία καθήκοντα. «Το Ευαγγέλιο μας διδάσκει ότι όλα τα παιδιά χρειάζονται προστασία, αγάπη, βοήθεια, τροφή και ρούχα, ώστε να μπορούν να γίνουν άνθρωποι με το αίσθημα ότι είναι ευλογημένα από τον Θεό», επεσήμανε.
«Από εδώ προέρχεται η ευθύνη των γονιών για τα παιδιά, που σημαίνει ότι είναι μεγάλη αμαρτία όταν οι γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους, αλλά και όταν τα παιδιά ενηλικιώνονται να ξεχνούν τους γονείς τους», είπε.

Επίσης την Κυριακή, ο Μακαριώτατος παρουσίασε μια άλλη διδασκαλία του Ευαγγελίου που διαβάζεται την Κυριακή μετά τη Γέννηση. «Το Ευαγγέλιο μας δείχνει ότι ο Θεός μετατρέπει την εξορία σε ευλογία, γιατί αυτή η φυγή στην Αίγυπτο για να σωθεί η ζωή του Βρέφους Ιησού, θα γίνει ευλογία για την Αίγυπτο», υπογράμμισε.

«Στο σημερινό Ευαγγέλιο έχουμε μια ειδική μαρτυρία για το πώς ο Θεός θέλει να φέρει τη σωτηρία σε όλους τους ανθρώπους, και για το πώς ο Θεός μετατρέπει μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή των ανθρώπων σε ευλογία, καθώς συχνά μετατρέπει την θλίψη ή την ασθένεια σε πνευματική νίκη, σε μια ενίσχυση της πίστης, και σε μια πρόγευση της σωτηρίας στην ψυχή του προσευχόμενου ανθρώπου», εξήγησε ο Πατριάρχης Ρουμανίας.

Φωτογραφία: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων