07/03/2022 08/03/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Νέο κάλεσμα για προσευχή υπέρ της επικράτησης της ειρήνης στην Ουκρανία απευθύνει προς κλήρο και λαό ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με μήνυμα που εξέδωσε την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022. Παράλληλα, ο Μακαριώτατος εκφράζει την αλληλεγγύη και την στήριξη του στους πρόσφυγες από την Ουκρανία που έχουν καταφύγει στην Ρουμανία...
07 Μαρτίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2022 - 1:58

Πατριάρχης Ρουμανίας για Ουκρανία: Ειρήνη και στήριξη στους πρόσφυγες

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας για Ουκρανία: Ειρήνη και στήριξη στους πρόσφυγες
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Νέο κάλεσμα για προσευχή υπέρ της επικράτησης της ειρήνης στην Ουκρανία απευθύνει προς κλήρο και λαό ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με μήνυμα που εξέδωσε την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022.

Παράλληλα, ο Μακαριώτατος εκφράζει την αλληλεγγύη και την στήριξη του στους πρόσφυγες από την Ουκρανία που έχουν καταφύγει στην Ρουμανία εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής που μαίνεται.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Από την αρχή, το Πατριαρχείο Ρουμανίας εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία του για την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, έναν πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους.

Επίσης, το Πατριαρχείο Ρουμανίας απηύθυνε κάλεσμα για προσευχή και αλληλεγγύη με σκοπό την στήριξη και την βοήθεια προς τους Ουκρανούς πολίτες που έχουν καταφύγει στη Ρουμανία λόγω του πολέμου.

Έτσι, διοργανώθηκαν συλλογές ανθρωπιστικής βοήθειας και δράσεις στο σύνολο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας με σκοπό την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες από την Ουκρανία.  Τις τελευταίες ημέρες, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί έχουν εισέλθει καταφεύγοντας στην χώρα μας εξαιτίας του πολέμου. Από την στιγμή που εισήλθαν στη Ρουμανία, έχουν γίνει δεκτοί με μεγάλη συμπόνια, φιλία και αλληλεγγύη από εκπροσώπους των Αρχιεπισκοπών, των Μητροπόλεων και των Επισκοπών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρουμανίας, οι οποίοι προσέφεραν την βοήθειά τους.

Tο Πατριαρχείο Ρουμανίας ευχαριστεί όλες τις Αρχιεπισκοπές, Μητροπόλεις και Επισκοπές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για αδελφική συνεργασία και συνεχίζουν να προσφέρουν βοήθεια στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε αυτές που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία: την Μητρόπολη Βεσσαραβίας, την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβας και Ραουντίου, την Επισκοπή Μαραμούρες και Σατμάρ και την Επικοπή Τουλσέας.

Σε αυτό το πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από βία και πολλά δεινά στην Ουκρανία, είναι ακόμα απαραίτητο να βοηθηθούν οι Ουκρανοί πρόσφυγες που διέρχονται από την Ρουμανία ή παραμένουν εδώ για μικρό χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα καλούμαστε να εντείνουμε τις προσευχές μας στον Θεό για να τελειώσει ο πόλεμος και να επικρατήσει η ειρήνη, ώστε οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων