23/12/2021 23/12/2021 Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στα παιδιά των ξενιτεμένων Ρουμάνων και παράλληλα κάλεσε αυτές τις άγιες μέρες να δείξουμε “ταπεινή και γενναιόδωρη αγάπη γύρω μας, να προσφέρουμε δώρα στα παιδιά, αλλά και στους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους φτωχούς και τους μοναχικούς, θλιμμένους και λυπημένους”. Ακολουθεί το...
23 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:21
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2021 - 19:11

Πατριάρχης Ρουμανίας: Να προσφέρουμε γενναιόδωρα την αγάπη μας

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Να προσφέρουμε γενναιόδωρα την αγάπη μας

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στα παιδιά των ξενιτεμένων Ρουμάνων και παράλληλα κάλεσε αυτές τις άγιες μέρες να δείξουμε “ταπεινή και γενναιόδωρη αγάπη γύρω μας, να προσφέρουμε δώρα στα παιδιά, αλλά και στους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους φτωχούς και τους μοναχικούς, θλιμμένους και λυπημένους”.

Ακολουθεί το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του:

Η εορτή της Γέννησης του Ιησού Χριστού ή των Χριστουγέννων αναγγέλλει την ταπεινή και γενναιόδωρη αγάπη του Θεού Πατέρα, που έστειλε τον αιώνιο Υιό Του στον κόσμο για να σώσει τους ανθρώπους από την αμαρτία και τον θάνατο και να τους δώσει αιώνια ζωή. Η γιορτή των Χριστουγέννων μας καλεί όλους να είμαστε τόσο γενναιόδωροι όσο οι μάγοι, να δείχνουμε ταπεινή και γενναιόδωρη αγάπη γύρω μας, να προσφέρουμε δώρα στα παιδιά, αλλά και στους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τους φτωχούς και τους μοναχικούς, θλιμμένους και λυπημένους.

Καθώς είναι ιδιαίτερα οικογενειακή γιορτή, τα Χριστούγεννα μας καλούν να δώσουμε προσοχή στα παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πάει για δουλειά στο εξωτερικό, με την ελπίδα ότι θα επιστρέψουν στη Ρουμανία.

Με την ευκαιρία των ιερών εορτών της Γέννησης, του Νέου Έτους 2022 και της Βάπτισης του Κυρίου, ευχόμαστε σε όλους υγεία και ευτυχία, ειρήνη και χαρά, μαζί με τον καθιερωμένο χαιρετισμό: «Χρόνια Πολλά!».

† Δανιήλ

Πατριάρχης της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων