24/06/2020 24/06/2020 Στην εορτή για το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που έχει ως προστάτη της η Πατριαρχική Κατοικία, κήρυξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και τόνισε ότι ο Άγιος ήταν δώρο του Ύψιστου στις προσευχές των γονέων. “Κάθε γέννηση είναι μέρος της ιστορίας του κόσμου και αποτελεί κομμάτι του σχεδίου του Θεού” είπε ο Πατριάρχης...
24 Ιουνίου, 2020 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2020 - 19:20

Πατρ. Ρουμανίας: “Ο Άγιος Ιωάννης είναι καρπός της προσευχής”

Διαδώστε:
Πατρ. Ρουμανίας: “Ο Άγιος Ιωάννης είναι καρπός της προσευχής”

Στην εορτή για το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, που έχει ως προστάτη της η Πατριαρχική Κατοικία, κήρυξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ και τόνισε ότι ο Άγιος ήταν δώρο του Ύψιστου στις προσευχές των γονέων.

“Κάθε γέννηση είναι μέρος της ιστορίας του κόσμου και αποτελεί κομμάτι του σχεδίου του Θεού” είπε ο Πατριάρχης ενώ συνέχισε λέγοντας για τον Άγιο Ιωάννη: “Η γέννησή του είχε προφητευτεί από τον Ησαΐα και ανακοινωθεί στον πατέρα του από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, αυτό δείχνει ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής είναι μέρος του σχεδίου του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου”.

“Ο Πρόδρομος είχε στοχευθεί από την εντολή του Ηρώδη, όταν σκότωσε 40.000 παιδιά ψάχνοντας να σκοτώσει τον Χριστό, έχασε τον Πατέρα του Ζαχαρία ενώ ο ίδιος με την μητέρα του φυγαδεύτηκαν στην έρημο όπου μετά το θάνατο της μητέρας του βγήκε για να κηρύξει. Ο Άγιος είναι εργάτης του θελήματος του Κυρίου να κάνει τον Ιησού γνωστό και να ομολογήσει την θεότητά Του. Το πιο σημαντικό όμως για την σημερινή ημέρα είναι ότι ο Άγιος Ιωάννης είναι καρπός των προσευχών των ηλικιωμένων γονέων του. Είναι ένα δώρο του Θεού για τις προσευχές τους. Αυτό θα έπρεπε να είναι το κίνητρο για τους γονείς που δεν έχουν ακόμα παιδιά και επιθυμούν να αποκτήσουν” κατέληξε ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων