09/05/2023 09/05/2023 Ως αληθινό φίλο του ρουμανικού λαού αποκαλεί το Βασιλιά Κάρολο Γ’ ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος έστειλε μήνυμα το Σάββατο με την ευκαιρία της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’, όπου σημειώνει: Προς την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιάς ΚΑΡΛΟΣ Γ’ Μεγαλειότατε, Με την πανηγυρική ευκαιρία της στέψης της Μεγαλειότητάς σας στο ιστορικό Αβαείο του Γουέστμινστερ...
09 Μαΐου, 2023 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2023 - 10:52

Πατριάρχης Ρουμανίας: Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ είναι ένας αληθινός φίλος του ρουμανικού λαού

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ είναι ένας αληθινός φίλος του ρουμανικού λαού

Ως αληθινό φίλο του ρουμανικού λαού αποκαλεί το Βασιλιά Κάρολο Γ’ ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος έστειλε μήνυμα το Σάββατο με την ευκαιρία της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’, όπου σημειώνει:

Προς την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιάς ΚΑΡΛΟΣ Γ’

Μεγαλειότατε,

Με την πανηγυρική ευκαιρία της στέψης της Μεγαλειότητάς σας στο ιστορικό Αβαείο του Γουέστμινστερ , εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια και προσευχόμαστε ο Θεός να σας ευλογεί  με πολλά χρόνια ευημερίας στην υπηρεσία σας προς τους λαούς του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, άλλων εδαφών και Επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, που ανατέθηκε στην ηγεσία της Μεγαλειότητάς σας.

Μας τιμά βαθύτατα που η Μεγαλειότητά σας είναι αληθινός φίλος του ρουμανικού λαού, με τον οποίο έχετε μακρόχρονη ιστορική σχέση, και σας ευχαριστούμε με ευγνωμοσύνη για τις πολυάριθμες, πολύτιμες δραστηριότητές σας στην υποστήριξη των παραδόσεων, του πολιτισμού και της ομορφιάς της Ρουμανίας, μεταξύ των οποίων για τη βοήθεια που δόθηκε σε διάφορα έργα σχετικά με την πνευματική ζωή του Ρουμανικού Ορθοδόξου λαού μας.

Με μεγάλο σεβασμό,

† ΔΑΝΙΗΛ

Πατριάρχης Ρουμανίας

Διαβάστε επίσης: 

Στέψη Βασιλιά Καρόλου Γ’: Ο Όρκος στην Εκκλησία και οι Ορθόδοξοι Ύμνοι (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρέστη στη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων