30/10/2023 30/10/2023 Στη θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός καθώς και στην ανάσταση της κόρης του Ιαείρου και το θεολογικό τους νόημα αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής Ζ’ Λουκά.  Από το παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι ο Χριστός δεν έκανε θαύματα...
30 Οκτωβρίου, 2023 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 10:19

Πατριάρχης Ρουμανίας: Ο Χριστός δεν κάνει θαύματα για να δώσει απαντήσεις, αλλά από ελεήμονα αγάπη

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Ο Χριστός δεν κάνει θαύματα για να δώσει απαντήσεις, αλλά από ελεήμονα αγάπη

Στη θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός καθώς και στην ανάσταση της κόρης του Ιαείρου και το θεολογικό τους νόημα αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ με αφορμή την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής Ζ’ Λουκά. 

Από το παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στην Πατριαρχική Κατοικία στο Βουκουρέστι ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι ο Χριστός δεν έκανε θαύματα για να απαντήσει στους περίεργους και θορυβώδεις, αλλά έκανε θαύματα από ταπεινή και ελεήμονα αγάπη, όχι από υπερηφάνεια και από επιθυμία αυτοεπιβεβαίωσης.

“Ζήτησε από τους γονείς να δώσουν στο παιδί κάτι να φάει για να αποδείξει ότι ζούσε και τους πρόσταξε να μην πουν σε κανέναν τι είχε συμβεί, δηλαδή για άλλη μια φορά βλέπουμε την ταπείνωση του Σωτήρος”, πρόσθεσε.

Με βάση την ευαγγελική περικοπή, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ανέφερε ότι ο Ιησούς Χριστός ανταμείβει την πίστη όσων πιστεύουν σε Αυτόν και το Ευαγγέλιό Του.

“Το σημερινό Ευαγγέλιο είναι ένα Ευαγγέλιο της πίστης, του πόνου που μετατρέπεται σε χαρά μέσω της θεραπείας που δίνει ο Χριστός στην άρρωστη γυναίκα και μέσω της ανάστασης που κάνει στην κόρη του Ιαείρου”, είπε.

Φωτογραφία: Basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων