27/09/2022 27/09/2022 Μήνυμα με την ευκαιρία της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μέσα από το οποίο, μεταξύ άλλων, προτρέπει τους νέους να συνδυάσουν τη μελέτη με την προσευχή, υπενθυμίζοντάς τους ότι «χρειάζονται και την προσευχή ως πηγή ελπίδας και καθοδήγησης στη διανοητική και πνευματική τους ανάπτυξη» . Σημειώνεται ότι η Ιερά...
27 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2022 - 9:50

Πατριάρχης Ρουμανίας: Οι νέοι χρειάζονται προσευχή και πνευματική καθοδήγηση

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Οι νέοι χρειάζονται προσευχή και πνευματική καθοδήγηση

Μήνυμα με την ευκαιρία της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 έστειλε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ μέσα από το οποίο, μεταξύ άλλων, προτρέπει τους νέους να συνδυάσουν τη μελέτη με την προσευχή, υπενθυμίζοντάς τους ότι «χρειάζονται και την προσευχή ως πηγή ελπίδας και καθοδήγησης στη διανοητική και πνευματική τους ανάπτυξη» .

Σημειώνεται ότι η Ιερά Σύνοδος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας κήρυξε το έτος 2022 ως έτος προσευχής στη ζωή της Εκκλησίας και των Χριστιανών.

Η σημασία της προσευχής

Η προσευχή είναι το θεμέλιο της ανθρώπινης ζωής και της πνευματικής ανάπτυξης, είναι σωτήρια, γιατί μας γεμίζει με την αγάπη του πανεύσπλαχνου Θεού με τον Προκαθήμενο της Ρουμανικής Εκκλησίας να συμπληρώνει ότι:

“Ο Ορθόδοξος Χριστιανός προσεύχεται πολύ, γνωρίζοντας ότι η προσευχή φέρνει αγάπη στην καρδιά, ενώνει με τον Θεό, βοηθά να βλέπουμε σε κάθε άνθρωπο έναν αδελφό και σε κάθε ομορφιά της δημιουργίας ένα δώρο από τον Θεό”. 

Παράλληλα, επισημαίνει ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσευχή. “Η προσευχή μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής και να γευτούμε τη χαρά της Ανάστασης και την αιώνια ζωή ακόμα και σε αυτόν τον κόσμο. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προσευχή και καμία δραστηριότητα δεν είναι πιο πολύτιμη από αυτήν, γιατί μας δίνει έμπνευση και δύναμη για τον όμορφο λόγο και την καλή πράξη”. 

Απαραίτητη η συνεργασία Εκκλησίας, οικογένειας και σχολείου

“Οι νέοι χρειάζονται και προσευχή , ως πηγή ελπίδας , και καθοδήγηση στην πνευματική και πνευματική τους διαμόρφωση . Γι’ αυτό η συνεργασία μεταξύ Οικογένειας, Εκκλησίας και Σχολείου είναι απαραίτητη”, προσθέτει.

“Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς 2022-2023, προσευχόμαστε στον Ελεήμονα Θεό, την Πηγή της Αγάπης και της Σοφίας, να ευλογεί όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, δίνοντάς τους υγεία, ευτυχία και πολλή χαρά”, καταλήγει.

Φωτογραφία: Basilica.ro / Mircea Florescu

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων