20/09/2022 20/09/2022 Στα 200 χρόνια από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής στο Αράντ (1822-2022) αναφέρθηκε με μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ το οποίο αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Πανεπιστημιακό Παρεκκλήσι της Σχολής «Ιλάριον Β. Φελέα». Ο Μακαριώτατος επαίνεσε το γεγονός ότι στις αρχές του 20ού αιώνα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Αυτοκρατορία...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:38
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 9:47

Πατριάρχης Ρουμανίας: Πολύτιμες για την Εκκλησία οι Θεολογικές Σχολές

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας: Πολύτιμες για την Εκκλησία οι Θεολογικές Σχολές

Στα 200 χρόνια από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής στο Αράντ (1822-2022) αναφέρθηκε με μήνυμά του ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ το οποίο αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Πανεπιστημιακό Παρεκκλήσι της Σχολής «Ιλάριον Β. Φελέα».

Ο Μακαριώτατος επαίνεσε το γεγονός ότι στις αρχές του 20ού αιώνα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Αυτοκρατορία των Αψβούργων, το Αράντ πέτυχε κάτι πρωτοφανές: Την ίδρυση δύο ανώτερων ιδρυμάτων για την Εκκλησία και τον Ρουμανικό πολιτισμό. Την πρώτη ρουμανική παιδαγωγική σχολή Preparandia (1812) και το Ινστιτούτο Θεολογίας (1822). Και τα δύο είναι στην υπηρεσία της Εκκλησίας και του ρουμανικού λαού.

Η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή «Ιλάριον Β. Φελέα» του Πανεπιστημίου «Aurel Vlaicu» στο Αράντ είναι διάδοχος του Θεολογικού Ινστιτούτου (1822-1927) και της Θεολογικής Ακαδημίας (1927-1948).

Στο μήνυμά του, ο Μακαριώτατος δείχνει ότι επί του παρόντος «οι πνευματικές εκπαιδευτικές αξίες που προσφέρει αυτή η Σχολή Ορθόδοξης Θεολογίας είναι ακόμη πιο απαραίτητες, λαμβάνοντας υπόψη την τάση εκκοσμίκευσης της σύγχρονης ρουμανικής κοινωνίας».

“Η Εκκλησία χρειάζεται πάντα τις πολύτιμες Θεολογικές Σχολές”

Ο Προκαθήμενος της εν Ρουμανία Ορθοδόξου Εκκλησίας στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι η Εκκλησία χρειάζεται τις θεολογικές σχολές από τις οποίες αναδεικνύονται πολύτιμοι συνεργάτες της.

“Η σημερινή επέτειος, μαζί με την πανηγυρική στιγμή του αγιασμού του Πανεπιστημιακού Παρεκκλησίου της Θεολογικής Σχολής «Ιλάριον Β. Φελέα», μας υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία χρειάζεται πάντα πολύτιμες θεολογικές σχολές, που προετοιμάζουν νέους ιεραποστόλους αφιερωμένους στην υπηρεσία του Θεού και του πλησίον , στις ενορίες, σε φιλανθρωπικούς, πολιτιστικούς και διοικητικούς φορείς της Εκκλησίας ή στην κοινωνία”, τόνισε.

Φωτογραφία: basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων