11/07/2022 11/07/2022 Συνάντηση με τα μέλη του Συνδέσμου Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών από τη Ρουμανία που βρίσκονται στο Βουκουρέστι είχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ. Ο Μακαριώτατος πρόσφερε στους νέους το πρόγραμμα του Παρεκκλησίου του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους, όπου η προσευχή και η δράση είναι συνυφασμένες έτσι ώστε να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αποπεράτωσης μέσα από...
11 Ιουλίου, 2022 - 8:28
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 8:43

Πατριάρχης Ρουμανίας σε νέους: “Συνδυάστε την προσευχή με τη δράση”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Ρουμανίας σε νέους: “Συνδυάστε την προσευχή με τη δράση”

Συνάντηση με τα μέλη του Συνδέσμου Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών από τη Ρουμανία που βρίσκονται στο Βουκουρέστι είχε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Μακαριώτατος πρόσφερε στους νέους το πρόγραμμα του Παρεκκλησίου του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους, όπου η προσευχή και η δράση είναι συνυφασμένες έτσι ώστε να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αποπεράτωσης μέσα από την ενημέρωση την οποία θα κάνουν οι φοιτητές.

“Είμαστε χαρούμενοι που, εδώ και 30 χρόνια, αυτός ο σύλλογος προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην Εκκλησία, με την παρουσία του στις σχολές, τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και με την επίσκεψη σε πολλές εκκλησίες και μοναστήρια και πολιτιστικές και ιεραποστολικές δραστηριότητες”, σημείωσε.

Ο Πατριάρχης Ρουμανίας προσέφερε στους νέους το λεύκωμα που είναι αφιερωμένο στο Παρεκκλήσιο του Εθνικού Καθεδρικού Ναού και μίλησε για την «προσευχή και τη δράση» των χριστιανών εθελοντών.

«Μετά την Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου, τη μεγαλύτερη οικονομική συνεισφορά στην ανέγερση του Καθεδρικού Ναού της Σωτηρίας του Έθνους προσφέρει αυτό το παρεκκλήσι, που ξεπερνά σε γενναιοδωρία όλες τις επισκοπές της χώρας, γιατί όσοι έρχονται στο παρεκκλήσι αφήνουν χρήματα για τον νέο Καθεδρικό Ναό», είπε ο Μακαριώτατος.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ ευχήθηκε στους νέους να συνεχίσουν να συνδυάζουν την προσευχή με τη δράση, κατά το πρότυπο του Παρεκκλησίου του Εθνικού Καθεδρικού Ναού.

Ο Σύλλογος Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών στη Ρουμανία (ASCOR) γιόρτασε τρεις δεκαετίες ύπαρξης το 2020. Ιδρύθηκε στις 14 Ιουνίου 1990 στο Βουκουρέστι, με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου, με πρωτοβουλία φοιτητών και διδακτόρων διαφόρων σχολών. Ο οργανισμός έχει εθνικό χαρακτήρα, με παραρτήματα σε 18 πανεπιστημιακά κέντρα της χώρας.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: ziarullumina.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων