29/06/2023 29/06/2023 Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, πάνω από 500.000 Ρουμάνοι γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή στη γιορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου , εκ των οποίων πάνω από 370.000 είναι άνδρες, σύμφωνα με το basilica.ro. Το γεγονός αυτό δείχνει την ιδιαίτερη τιμή που αποδίδουν οι Ρουμάνοι προς τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους οι οποίο με τη δράση...
29 Ιουνίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2023 - 13:32

Περισσότερο από μισό εκατομμύριο Ρουμάνοι φέρουν τα ονόματα Πέτρος και Παύλος

Διαδώστε:
Περισσότερο από μισό εκατομμύριο Ρουμάνοι φέρουν τα ονόματα Πέτρος και Παύλος

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, πάνω από 500.000 Ρουμάνοι γιορτάζουν την ονομαστική τους εορτή στη γιορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου , εκ των οποίων πάνω από 370.000 είναι άνδρες, σύμφωνα με το basilica.ro.

Το γεγονός αυτό δείχνει την ιδιαίτερη τιμή που αποδίδουν οι Ρουμάνοι προς τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους οι οποίο με τη δράση τους κήρυξαν το ευαγγέλιο του Χριστού στην Ευρώπη, έχοντας μαρτυρικό τέλος.

Η ιεραποστολική του δράση του Πέτρου ξεκίνησε από την Ιουδαία και επεκτάθηκε στην Αντιόχεια και άλλα μέρη της Ασίας.

Στην ορθόδοξη παράδοση δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τέλος του μεγάλου αυτού Αποστόλου. Διατηρείται η άποψη ότι γέρος και κατάκοπος ο Απ. Πέτρος βρήκε μαρτυρικό θάνατο στην Αντιόχεια. Δύο από τις συνολικά επτά καθολικές επιστολές της Καινής Διαθήκης γράφτηκαν από τον Απόστολο Πέτρο.

Ο Απόστολος Παύλος ήταν αρχικά διώκτης του Χριστιανισμού και δεν ανήκε στον κύκλο των δώδεκα μαθητών του Χριστού. Απόστολος των εθνών και διδάσκαλος της οικουμένης ονομάστηκε ο Παύλος. Στις τέσσερις περιοδείες του ίδρυσε τοπικές εκκλησίες από την Παλαιστίνη μέχρι τη Ρώμη, απευθύνοντας σ’ αυτές τις δεκατέσσερις επιστολές του, που περιλαμβάνονται στην Καινή Διαθήκη.

Στη διάδοση του λόγου του Θεού χρησιμοποίησε ως εργαλείο την ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία και διακήρυξε την απελευθέρωση από την αμαρτία, από τη δουλεία και από την τυπολατρία στο Μωσαϊκό νόμο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων