19/08/2019 19/08/2019 Στο βίου του Αγίου Γεωργίου τον Προσκυνητή αναφέρθηκε στο κήρυγμά του από την Μονή Βαράτεκ, όπου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκουβίνης κ. Θεοφάνης. “Ο Γκεόργκε Λάζαρ, που αργότερα ονομάστηκε Άγιος Γεώργιος ο Προσκυνητής, έζησε σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη εποχή αλλά πάντα υπήρξε πιστός...
19 Αυγούστου, 2019 - 19:09
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2019 - 19:34

Πλήθος πιστών και φέτος στην Μονή Βαράτεκ

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών και φέτος στην Μονή Βαράτεκ

Στο βίου του Αγίου Γεωργίου τον Προσκυνητή αναφέρθηκε στο κήρυγμά του από την Μονή Βαράτεκ, όπου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μολδαβίας και Μπουκουβίνης κ. Θεοφάνης.

“Ο Γκεόργκε Λάζαρ, που αργότερα ονομάστηκε Άγιος Γεώργιος ο Προσκυνητής, έζησε σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη εποχή αλλά πάντα υπήρξε πιστός προς το ευαγγέλιο του Χριστού. Δεν έκανε συμβιβασμούς γι’ αυτό” τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Στη Μονή Βαράτσε κάθε χρόνο προσέρχεται πλήθος προσκυνητών από την Ρουμανία και την Μολδαβία, καθώς η Μονή διαδοχικά πανηγυρίζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, τον Άγιο Ιωσήφ Βαράτεκ και τον Άγιο Γεώργιο Προσκυνητή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων